Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Hoe gevaarlijk is Halloween?

halloweenvrijdag 20 oktober 2017 13:11

De laatste jaren wordt Halloween steeds populairder in Nederland. Maar is het ook verkeerd? Vier vrouwen uit Rotterdam vinden van wel en hebben dit weekend in Rotterdam de gebedsbijeenkomst Trick or Truth georganiseerd. We praten in De Nieuwe Morgen met initiatiefnemer Yvonne Keemink over de stelling: met een beetje griezelen is niets mis.

Yvonne: "Natuurlijk ben ik het oneens met deze stelling. Als je weet waar Halloween vandaan komt moet je nadenken over je daar überhaupt aan mee wil doen. Als christen vier je het leven en niet de dood, en Halloween is het feest van de dood. Het is iets wat lijnrecht tegenover de manier van christelijk denken staat. Het plan om iets tegen dit feest te doen onstond 2 jaar geleden. Mijn vriendinnen en ik baalde er van dat het steeds populairder én gruwelijker werd. En toen hebben we Trick or Truth bedacht." 

Duisternis

"Het vieren van Halloween is niet ongevaarlijk. Je roept eigenlijk de dood op om in je leven te komen. Je zet de deuren open naar duisternis en dit kan grote gevolgen krijgen in je leven. Denk dan aan psychische klachten of onrust in huis of in je relatie. Ook op scholen moet Halloween niet meer gevierd worden. Als ouder moet je scholen daar zeker op aanspreken."

Bidden

"Tijdens Trick or Truth komt er bijvoorbeeld een ex-heks spreken, die vanuit haar eigen ervaring kan praten over de gevaren rondom Halloween. Daarnaast gaan we met elkaar bidden voor de mensen die meedoen met Halloween. Uiteindelijk willen we dat mensen Jezus leren kennen en dat het feest geen ruimte meer krijgt. En dan kunnen we ons weer met het leven bezighouden." 

Het gesprek kun je hier terugluisteren

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via