Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Ginny Owens I Am Yours
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Ginny Owens I Am Yours
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:45 - 22:45 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Ginny Owens I Am Yours
Luister

Drie goede gesprekken van week 42

3bestegesprekkenvrijdag 20 oktober 2017 17:00

Deze week spraken we met Matthijn Buwalda over zijn nieuwe CD en theaterprogramma 'Hotel de Hoop'. Jorieke sprak met de vier mannen van Vrij Zijn over hun 10-jarige jubileum. En het was de week dat de hashtag 'MeToo' voor veel ophef zorgde. We spraken Ineke van Dongen van Stichting Misbruik in Kerkelijke Relaties over seksuele intimidatie.

1.Matthijn Bulwada vertelt over zijn nieuwe CD én theaterprogramma

'Hotel De Hoop' is de titel van de nieuwe CD en theaterprogramma van Matthijn Buwalda. Met de teksten kiest hij een taal die past bij de manier waarop hij zijn geloof beleeft. Dat betekent dat er ook ruimte is voor geloofstwijfel. "Geloven heeft altijd het midden tussen zekerheid en hoop", vertelt Matthijn Buwalda in Backstage. 

Het hele gesprek met Matthijn Bulwada kun je hier terugluisteren

2. In gesprek met de mannen van Vrij Zijn 

Het verkondigen van de bevrijdende boodschap van Gods liefde, dat is het doel van Vrij Zijn. Al tien jaar worden er weekenden georganiseerd waar mensen bevrijding en genezing ontvangen. In Bij Jorieke hoorde je donderdag een uniek gesprek met de vier mannen achter Vrij Zijn: Wilkin van de Kamp, Willem Ouweneel, Martin Koornstra en Jan Pool.

Het hele gesprek met de vier mannen van Vrij Zijn kun je hier terugluisteren:

3. Seksuele intimidatie in de kerk 

De hashtag 'MeToo' zorgde afgelopen week voor veel onrust. De aanleiding voor deze hashtag was filmproducer Harvey Weinstein, die door veel vrouwen beschuldigd wordt van seksuele intimidatie. Dat ongewenste gedrag komt in de hele maatschappij voor, ook in de kerk. Hoe moet je daarmee omgaan? In De Nieuwe Morgen praten we met Ineke van Donken van Stichting Misbruik in Kerkelijke Relaties. 

Het hele gesprek met Ineke van Donken kun je hier terugluisteren: 

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari