Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Michael W. Smith Miracles (Live) (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Michael W. Smith Miracles (Live) (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael W. Smith Miracles (Live) (Radio-Edit)
Luister

Zondag gaat nieuw seizoen Adieu God van start

TijsvandenBrinkdonderdag 19 oktober 2017 16:55

Het nieuwe seizoen van het EO-programma Adieu God gaat zondag weer van start. In dit programma praat Tijs van den Brink met Bekende Nederlanders over het geloof. In De Dag Van Vandaag spreken we met de presentator over het nieuwe seizoen, dat iets anders is dan andere jaren. Welke verhalen raken hem persoonlijk het meest?

"De opnames zijn bijna klaar en het is altijd weer bijzonder als het uitgezonden wordt. Dus daar kijk ik erg naar uit. Dit seizoen hebben we weer veel bijzondere verhalen. Zo praat ik met hersenwetenschapper Erik Scherder die veel mensen kennen van zijn colleges in De Wereld Draait Door. En natuurlijk komen er nog veel andere goede gesprekken voorbij, zoals met journalist Charles Groenhuizen en actrice Sylvia Geersen." 

Andere invalshoek 

"Dit seizoen is wel iets anders dan andere jaren. Zo spreek ik niet alleen mensen die God achter zich hebben gelaten, maar ook mensen die nieuwsgierig zijn naar wat het geloof hen kan brengen. Dit hebben we aangepast omdat we soms het idee hadden dat we veel dezelfde verhalen aan het vertellen waren. Nu we ook mensen spreken die meer willen weten, bekijk je het geloof eigenlijk vanuit de andere kant. Het is een andere invalshoek." 

Bidden

"Er zitten weer verschillende verhalen bij die mij hebben geraakt. Zo zijn er mensen die moeilijke dingen meemaken in hun leven en dan toch weer gaan bidden. En dat terwijl ze aangeven niet in God te geloven. Ik vind het zelf soms ook moeilijk om te zien dat mensen de kerk verlaten door bijvoorbeeld machtsmisbruik. Je ziet dat het vertrek van mensen deels daardoor komt. Dat raakt mij elke keer weer."

In gesprek 

"Zelf denk ik dat we als christenen mensen niets moeten opleggen. Ga met elkaar in gesprek en lees samen de Bijbel. Bekijk wat God zou willen in jouw leven. Ik geloof dat dit veel beter werkt dan vanuit de preekstoel. De macht van de kerk is op heel veel plekken gebroken en dat is helemaal niet erg. Want als er macht om de hoek komt kijken gaat het vaak mis." 

Het nieuwe seizoen van Adieu God start op zondag 22 oktober op NPO2, bij de EO om 23:45.

Je kunt hier het gesprek terugluisteren.

Bron foto: Ruben Timman, EO

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via