Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

The Shiyr Poets Sure Of This (Psalm 4)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

The Shiyr Poets Sure Of This (Psalm 4)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

The Shiyr Poets Sure Of This (Psalm 4)
Luister

Lucas Kramer: Ik werk bij voorkeur mensen die beter zijn dan ik

Lucas Kramerzaterdag 21 oktober 2017 19:55

"Het is voornamelijk het enthousiasme en de spirit bij Martin en The Martin Mans Formation die de doorslag hebben gegeven." Lucas Kramer legde afgelopen weekend in ’t Heerlijk Loflied uit waarom hij komende maand met TMFF op tournee gaat. "Die jongens zijn zó blij als ze zingen. Dat is aanstekelijk. Bij de oefeningen merkte ik al dat het héél mooi ging worden. In 'Sanctus' keer ik even terug naar mijn klassieke roots, maar met 'Wait For The Light To Shine' vliegen we ook langs de gospel."

Lucas is door de jaren heen vanuit het 'koorcircuit' opgeschoven richting 'gospel'. Hans vroeg hem of hij via deze tour weer langzaam de omgekeerde richting op gaat. "Voor mij is het nooit een andere richting geweest. Voor mij is er maar één richting en dat is richting móóie muziek. En vooral afwisselend. Dit keer is dat met Martin Mans en z’n mannen, in december is dat met Pearl Joan. Voor mij zijn dat geen uitstapjes, mijn muziek ontwikkelt zich mee met hoe ik me zelf ontwikkel. Zingen is vooral leuk en ik geniet van de ontwikkeling van muziek, stem en mijn persoon. Ik werk bij voorkeur met mensen die beter zijn dan ik, zodat ik mezelf ook altijd naar een hoger plan kan trekken."

Het gesprek met Lucas Kramer kun je hier terugluisteren. Lees hier meer over de concerten van hem.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Noortje van Middelkoop laat ons in 'De Muziekstandaard' kennismaken met 'Majesty & Glory', een samenwerking van Tom Fettke en Billy Ray Hearn. "Ik vind het prachtig hoe zij oud-Engelse muziek, hymnes en Opwekkingsmuziek aan elkaar rijgen. Het wordt prachtig orkestraal neergezet. Het ene moment hoor je een compleet van het ene lied, dan een wervelend orkest-gedeelte en dan bloeit er opeens weer een nieuw stuk op. Ik vind die manier van arrangeren héél mooi!"

Het gesprek met Noortje van Middelkoop kun je hier terugluisteren

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Facebookpagina Lucas Kramer

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > oktober