Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Deep Down (Walk Through Fire) (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Lincoln Brewster Deep Down (Walk Through Fire) (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Deep Down (Walk Through Fire) (Acoustic)
Luister

Johan (55) wordt elke ochtend gewekt door zijn DAB+ radio

johanseinensqzaterdag 28 oktober 2017 00:00

Groot Nieuws Radio is sinds 1 september in heel Nederland te horen via DAB+. Maar hoe is de kwaliteit van het geluid? En is een DAB+ radio makkelijk te gebruiken? En hoe is het met de ontvangst van het digitale signaal? We vragen het aan Johan Seinen (55) uit Dordrecht die al een paar jaar digitaal naar Groot Nieuws Radio luistert.

Wanneer ben je begonnen met luisteren via DAB+?

"Ruim twee jaar geleden kocht ik een DAB+ radio om het een beetje uit te testen. Toen kwam ook Groot Nieuws Radio digitaal beschikbaar. Dat klinkt wel mooi en beviel me wel. Ik begon met een radiotoestel van Philips. Tegenwoordig heb ik een radio van een Sangean, die vind ik persoonlijk nog wat beter, want die heeft ook een wekker. Zo word ik elke ochtend gewekt met Groot Nieuws Radio via DAB+."

Wat is je belangrijkste reden om over te stappen op DAB+?

"De geluidskwaliteit, die is perfect, het klinkt nog beter dan de FM. De kwaliteit is een stuk mooier dan het geluid van de middengolf."

Is het nou makkelijk om te luisteren via DAB+?

"De radio moet je wel even leren kennen. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, dan is het vrij eenvoudig. Als je de radio aanzet, kun je met een draaiknop alle zenders op alfabet krijgen. Dan krijg je vanzelf Groot Nieuws Radio. Vervolgens kun je de kanalen zelf programmeren onder bepaalde knoppen. Het is niet ingewikkeld, maar wel even wennen."

Hoe is de ontvangst in Dordrecht?

"De ontvangst is goed hier in Dordt! We zitten hier dicht bij de mast in Rotterdam. Het signaal is beter geworden toen Groot Nieuws Radio landelijk op DAB+ ging uitzenden. De radio staat hier wel tegen het raam aan, anders kan de verbinding wel eens wegvallen."

Luister je nog wel eens via 1008 AM?

"Eigenlijk weinig of nooit meer. De middengolf ga ik niet missen, als de landelijke dekking van DAB+ goed is en blijft!"

Lees hier meer over DAB+

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari