Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Wim Hoddenbagh spreekt bij House of Heroes

Wim Hoddenbaghdonderdag 26 oktober 2017 17:30

House Of Heroes, een pinksterkerk in Nijkerk, is afgelopen dagen veel in het nieuws om een misbruikzaak. De kerk zou deze zaak onder de pet hebben gehouden. Aanstaande zondag mag Wim Hoddenbagh van Royal Mission spreken in deze gemeente. Geen moment heeft hij er over getwijfeld om de preekbeurt niet door te laten gaan. "Juist op deze plek wil ik de naam van Jezus laten horen."

"Nadat ik er voor gebeden heb, heb ik er niet meer over getwijfeld. Natuurlijk ben ik er", vertelde Wim Hoddenbagh donderdagmiddag in De Dag Van Vandaag. De preek voor zondag was al klaar en wordt ook niet meer aangepast. "Ik wil het hebben over Jezus, over wie Hij is. Daar ga ik het over hebben. Naast dat er dingen geschreven en gebeurd zijn, is er ook een grote groep bij House of Heroes die het nodig heeft, en die part noch deel hebben aan wat daar gebeurd is, geen details weten, die hebben het nodig om gevoed te worden vanuit Gods woord."

Smouter schreef in zijn artikel op De Correspondent dat House of Heroes het misbruik jarenlang toedekte. Heeft Hoddenbagh niet gedacht dat het beter is om daar niet te zijn aanstaande zondag? "Het omgekeerde gebeurt eigenlijk. Als ik onrecht zie in de wereld, als ik dingen zie die echt niets te maken hebben met God, zoals het misbruik nu, dan wil ik juist op die plekken de naam van Jezus laten horen. Als er iets gesproken moet worden, dan is het de naam van Jezus, want in de naam van Jezus is kracht."

Wim Hoddenbagh kent Mattheus van der Steen goed. Na publicatie van het artikel van Karel Smouter hebben de twee geen contact met elkaar gehad. Wel zegt Hoddenbagh dat hij "krachtig voor ze bidt". "Ik hoop dat de kerk echt een baken van liefde zal zijn, juist ook op dit soort momenten."

Het hele gesprek met Wim Hoddenbagh kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Fouten gemaakt

Op Groot Nieuws Radio sprak Wim Hoddenbagh de hoop uit dat House of Heroes zich ging uitspreken over de zaak, voor zover ze dat kunnen. "Dit is een kans voor House of Heroes om zich te verantwoorden voor wat er gebeurt. We zijn nu een dag verder, ik ben benieuwd hoe het verder gaat."

Donderdagavond gaf voorganger Mattheus van der Steen van House of Heroes in het ND toe er fouten zijn gemaakt. "Achteraf, met de kennis van nu, zeg ik: we hadden adequater moeten handelen. We hebben een keiharde les geleerd", zegt Van der Steen tegen de krant. Lees hier het hele artikel van het ND.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > oktober