Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Irma Dee & Reyer Dicht Bij U
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Irma Dee & Reyer Dicht Bij U
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Irma Dee & Reyer Dicht Bij U
Luister

Drie goede gesprekken van week 43

weekoverzicht_2017_week43vrijdag 27 oktober 2017 17:00

Het was de week waarin kabinet-Rutte III op het bordes stond. We spraken met de kersverse minister Arie Slob. Daarnaast hadden we aandacht voor het nieuwe boek van Beatrice de Graaf. We spraken haar over de vraag: wat is het antwoord van de kerk op het kwaad? En Kees Kraayenoord kwam langs in Backstage over te vertellen over een belangrijke eigenschap die geen aanbiddingsleider mag missen.

1. Arie Slob terug in Den Haag

Deze week stond het derde kabinet-Rutte op het bordes van paleis Noordeinde. Wie daar ook tussen de nieuwe ministers stond, was Arie Slob, oud-partijleider van de ChristenUnie. In het nieuwe kabinet is hij als minister verantwoordelijk voor het basis- en voortgezet onderwijs en voor de media. Vrijdagochtend sprak Marien met de kersverse minister Slob, waarin hij ook nog iets kwijt wilde over de formatie.

"Ik vind dat de verschillen tussen D66 en de ChristenUnie teveel worden uitvergroot. Ik zou het raar vinden om D66 niet tegen te komen op het gebied van onderwijs. Daar maken ze zich juist sterk voor. Beiden partijen willen dat leerlingen en studenten zich verder kunnen ontwikkelen en iets kunnen betekenen voor de samenleving. Net als de mensen die voor de klas staan. En samen zetten we de schouders eronder." 

Het hele gesprek met Arie Slob kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

2. Antwoord op het kwaad

Terrorismedeskundige Beatrice de Graaf bracht deze week haar nieuwste boek 'Heilige strijd' uit. Terwijl in de kerk vaak gesproken wordt over vrede, over shalom, over heelheid en het heilige, leven we wel in een wereld waar het kwaad zich manifesteert. Wat moet het antwoord van de kerk zijn op 'het kwaad'?

"Het antwoord op het kwaad dat kerken en christenen als geen ander kunnen geven is dat er een einde komt aan het kwaad! Daar had Augustinus het al over. Dat moet veel duidelijker verteld gaan worden", bepleit De Gaaf op Groot Nieuws Radio.

Het hele gesprek met Beatrice de Graaf kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

3. De dienstbare aanbiddingsleider

Op 18 november houdt de Veenendaalse kerk Mozaiek0318 voor de tweede keer de Landelijke Dag van Aanbidding. Kees Kraayenoord vertelde dinsdag in Backstage dat juist de dienstbaarheid het belangrijkste doel moet zijn van een aanbiddingsteam. "Het is geen performance, het is geen optreden. Jij mag een sfeer creëren waarin mensen God ontmoeten."

Het hele gesprek met Kees Kraayenoord kun je hier terugluisteren

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

En nog meer...

Deze week hadden we ook aandacht voor de misbruik zaak in de Nijkerkse pinkstergemeente House Of Heroes. We spraken met journalist Karel Smouter die onderzoek deed naar deze zaak, maar ook met Wim Hoddenbagh die zondag spreekt bij House of Heroes. Hij twijfelde niet of hij wel moest gaan spreken daar. "Juist op deze plek wil ik de naam van Jezus laten horen."

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > oktober