Nu op Groot Nieuws Radio

22:40 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Andrew Peterson Remember And Proclaim
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Andrew Peterson Remember And Proclaim
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Andrew Peterson Remember And Proclaim
Luister

"Heilige Geest wekt verlangen bij gemeente"

kerkmaandag 30 oktober 2017 09:20

Steeds meer protestantse kerken staan open voor het werk van de Heilige Geest. Een belangrijke aanjager hiervan is het Evangelisch Werkverband, die met conferentie zoals There Is More kerkleiders stimuleert om te wandelen in de kracht van God. We praten erover met dominee Jaap Hansum uit Lunteren. Waarom vindt hij het belangrijk te vertellen over de Heilige Geest in zijn gemeente?

"In de gevestigde kerken zit het werk van de Geest in de verkondiging van het woord. Maar het is wel breder dan dat. Ik zie het als spreken van God door de dag heen. Het profetisch spreken van God, wat zich in de loop van de dag aanbiedt. Ik zou willen dat we daar gevoeliger voor worden. De Geest heeft zo'n krachtige doorwerking in alle facetten in ons leven, daar verlang ik naar."

Ontvangen 

"Ik heb veel geleerd van Sam Storms, een van de hoofdsprekers op There is More. Hij is een predikant is in een calvanischtische kerk in de Verenigde Staten. In die kerk heeft hij ruimte geschapen met zijn gemeenteleden om meer van de Geest te ontvangen en uit te delen. Dat heeft me gestimuleerd om dat meer te gaan zoeken samen met de kerk. Het is een proces, maar we hebben in de gemeente krachtige voorbeelden gezien waardoor mensen door Gods hand worden geraakt. Ik merk dat het veel verlangen wekt." 

Kracht en liefde

"Natuurlijk zijn er ook mensen die er wat minder warm voor lopen. ik probeer er ontspannen in te staan: mijn motto is: niet pushen maar boeien. ik sta open voor Gods werk door mijzelf heen. Dan spreekt het voor zich. Als het Gods werk is heeft het zijn eigen zeggingskracht. God heeft ons niet een geest van lafhartigheid gegeven, maar een geest van kracht, liefde en bezonnigheid. ik vind dat mooi, het is verbonden met liefde. ik denk dat het in een 'gewone' kerk ook zijn eigen plek kan krijgen. We zijn een geloofsgemeenschap, en ik denk dat God ons wil zegenen. Wat voor geschiedenis je ook hebt als gemeente."

U kunt hier het gesprek terugluisteren:

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via