Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Sarah Reeves Details (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Sarah Reeves Details (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Sarah Reeves Details (Acoustic)
Luister

Hulp voor vluchtelingen in Myanmar

tearmaandag 30 oktober 2017 10:53

Alles achter je laten en vluchten: voor ons niet voor te stellen, voor veel mensen realiteit. Ook in Myanmar zijn er door heftige gevechten meer dan 600.000 mensen gevlucht naar Bangladesh. Voor het Christelijk Noodhulpcluster was dit reden om te gaan starten met noodhulp. Peter Kamphof van Tear praat in De Nieuwe morgen over de heftige situatie.

"In Rakhine wonen veel Rohingya - een onderdrukte islamitische minderheid in het overwegend boeddhistische Myanmar. De Rohingya worden door Myanmar als illegale immigranten beschouwd. Het leger van Myanmar heeft nu veel Rohingya om het leven gebracht. Van vluchtelingen horen dat we mishandeld zijn. Er zijn veel dorpen aangevallen en we horen dat in verschillende dorpen alle mannen in het dorp gedood zijn. Oude mensen en jonge kinderen konden vaak niet op tijd weg komen." 

Traumatisch

"De vluchtelingenkampen in Bangladesh kun je zien als een modderig duinlandschap. Er is een groot gebrek aan schoon drinkwater, en er is een gevaar voor het uitbreken van ziektes en ondervoeding. er komen mensen aan die traumatische dingen hebben meegemaakt. Er was in het kamp een jonge vrouw van 27. Ze vertelde dat ze een man en vier kinderen had. Nu was ze weduwe met twee kinderen. Zoiets is verschrikkelijk."

Gesprekken

"Tear biedt pakketen voor mensen met een tijdelijk onderkomen. We gaan de verschillende hutjes en tentjes langs en helpen kinderen die echt ondervoed zijn met voedsel. Natuurlijk zijn er veel gesprekken,  aandacht voor hun persoonlijke verhaal vinden wij erg belangrijk. Ook dat kan helpen." 

Bron foto: Tear Netherlands

U kunt het gesprek hier terugluisteren: 

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via