Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Francesca Battistelli I'm Letting Go (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Francesca Battistelli I'm Letting Go (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Francesca Battistelli I'm Letting Go (Acoustic)
Luister

Cocky Drost: Sleur mag je wakker schudden

Cocky Drostmaandag 30 oktober 2017 11:55

Misschien zit je relatie op dit moment niet zo lekker. Het loopt wel, maar de vlam is er wel uit. Voel je niet meer zoveel? Of is het te vanzelfsprekend? En de vraag: hoe kom je uit deze vicieuze cirkel? Relatiecoach Cocky Drost was maandag te gast in Bij Jorieke om al je vragen te beantwoorden. "Sleur mag je wakker schudden!"

"Een relatie vraagt om een investering, het is hard werken", vertelde Cocky op Groot Nieuws Radio. "Je moet oog houden voor elkaar. Als je niet op tijd oplet, kan je relatie het zwaar krijgen."

Cocky onderscheidt drie verschillende fases in een relatie. De eerste drie jaar staan in het teken van heftige verliefdheid. Vervolgens kun je in een fase komen van conflicten, waarin je elkaar beter leert kennen. Die fase kan ook blijven bestaan, omdat je elkaar moet blijven zoeken. De derde fase is een fase waarin je echte diepe liefde leert kennen.

"Vaak zie je bij stellen dat ze zich meer gaan ergeren, maar kun je daarover ook praten", zegt Cocky. "Vaak zijn er praktische oplossingen te bedenken. Ik zie dat bij veel mensen die een jaar of tien getrouwd zijn. Vrouwen krijgen twee of drie kinderen en denken opeens: en ik dan? Het begint vaak bij kleine irritaties, maar andersom gebeurt het net zo goed."

Het hele gesprek met Cocky Drost kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via