Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Sela God Van Leven
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Sela God Van Leven
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:24 - 22:24 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Sela God Van Leven
Luister

Stieneke de Graaf nieuw Kamerlid voor de ChristenUnie

stienekevandergraafdinsdag 31 oktober 2017 08:30

Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie kwam nét niet in de Tweede Kamer na de verkiezingen in maart. Maar nu Carola Schouten minister Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is geworden, kwam er een zetel vrij in de Tweede Kamer. En die was voor Van der Graaf. Dinsdag is de beëdiging en in De Nieuwe Morgen praten we met haar.

"De afgelopen tijden waren spannend. Het begon na de verkiezingen in maart met de vraag of ik in de Tweede Kamer zou komen. En daarna of de ChristenUnie wel aan tafel zou komen komen en met welke partijen we dan zouden regeren. Twee weken geleden werd ik gebeld door Gert-Jan Segers, dat hij een beroep op me wilde doen. De duidelijkheid was eindelijk gekomen. Het maakt me gelukkig en dankbaar dat ik nu mag aantreden als lid van de Tweede Kamer." 

Kracht van de regio

Stieneke van der Graaf was fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Provinciale Staten van Groningen. "Groningen zit in mijn hart. Maar ik vind het ook heel bijzonder dat dit gaat gebeuren. Ik heb ruim 10 jaar als volksvertegenwoordiger gewerkt en dat neem ik zeker mee in mijn nieuwe werk. Ik blijf ook gewoon in Groningen wonen, het is een fijne plek. De ChristenUnie vindt het erg belangrijk om te zien wat er in de regio speelt, Nederland is groter dan alleen de Randstad. De kracht van de regio: dat wi ik graag meenemen naar Den Haag."

Waardevolle aanvulling

Naar de Tweede Kamer neem ik mijn juridische achtergrond mee. Ik studeerde rechten: Internationaal en Europees recht. ik heb ruim 10 jaar politieke ervaring in Groningen en ik hoop op die manier een waardevolle aanvulling te zijn in de fractie. Over de onderwerpen waar ik mee bezig ben: daar kan ik nog niks over zeggen. Vandaag is de officiele beëdiging als Tweede Kamerlid en dat voelt als een zegen."

Je kunt het gesprek hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Twitter Stieneke van der Graaf

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > oktober