Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

The Psalm Project wil mensen bereiken

thepsalmprojectdinsdag 31 oktober 2017 10:05

Dit voorjaar reisde The Psalm Project met het P(s)alm Pasen Programma stad en land af. Daarvan werd een live-CD gemaakt, die deze zomer onder de titel 'Psalm Project Live' verscheen. Maar als je denkt dat de koek daarmee op is dit jaar, dan heb je het mis, want er staat ook weer een najaarstournee gepland... en vanmiddag is een delegatie van The Psalm Project hier in de studio.

The Psalm Project bestaat onder andere uit Arien Vink, Suzanne van der Velde en Miranda de Vlieger. Zij maken deel uit van The Psalm Project en zijn in de studio. Suzanne: "We proberen zoveel mogelijk via de inhoud mensen te bereiken. Al eeuwenlang worden psalmen gezongen, liederen die je menemen door de diepe dalen van het leven, maar ook psalmen die het uitzingen van vreugde. Wij bewerken de bekende melodieen tot hedendaagse composities. Psalm project kan bijna dienen als bijbelstudie. Het is gericht op samenzang en er met elkaar zijn." 

Emoties

"Psalmen voor Nu en The Psalm Project worden vaak met elkaar vergeleken, maar het is heel anders. Het moet zingbaar zijn en makkelijk om op te pakken. Bij Psalmen van Nu hebben ze gekozen om het te vertellen via kleinkunst. Wij merken bijvoorbeeld dat psalm 67 vaak wordt gezongen bij een rouwdienst. Dat roept veel emoties op bij mensen. En dat lied wordt altijd hard meegezongen." 

U kunt hier het hele gesprek terugluisteren:

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Bron foto: Facebook The Psalm Project

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari