Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Thema Pinksterconferentie Opwekking 2018: ONE WAY

opwekking_presswoensdag 01 november 2017 08:20

'ONE WAY, leven met Jezus door de kracht van de Heilige Geest', dat is het thema van de 48e Pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Dat maakte directeur Ruben Flach woensdagochtend bekend op Groot Nieuws Radio. Alleen door de kracht van de Heilige Geest kunnen we leven en proclameren dat er maar één weg is: Jezus zelf.

Eerder werd al bekend dat er in 2018 voor het eerst een vrouw spreekt op het hoofdpodium van de Pinksterconferentie. Ruben Flach maakte woensdagochtend ook de naam bekend: Danielle Strickland. Twee jaar geleden sprak ze ook tijdens de Global Leadership Summit. Strickland werkt bij het Leger des Heils in Canada.

Kracht van God

Ruben vertelt in de uitzending over het bijzondere thema van dit jaar: "Het thema One Way heeft een link naar de roots van Opwekking. Ik vind het bijzonder om in een organisatie te werken met zulke diepe wortels. We leven in een tijd waar veel onzekerheid is: wat is de waarheid? En wat moet ik geloven? Mensen zijn echt op zoek naar antwoorden. Wij willen met Opwekking een statement maken. Wij willen stimuleren en dienstbaar zijn voor de kerk, maar we willen mensen ook wat meegeven als ze straks naar huis gaan. We laten de kracht van God zien. Dat de bezoekers weer het land in gaan en echt wat met het thema kunnen."  

Jezus zichtbaar

"Als we leven met Jezus, door de kracht van de Heilige Geest, zullen we in staat zijn om te wijzen op die enige weg. Als we de Heilige Geest toestaan om ons leven te leiden en ons steeds opnieuw te vervullen, zal Hij door ons Jezus zichtbaar maken. Dan zullen de gaven en bedieningen, de vrucht en kracht van de Heilige Geest ons in staat stellen om krachtige getuigen te zijn van Hem die de weg is, Jezus", aldus Stichting Opwekking in een persbericht.

"We geloven dat in een tijd van toenemende onzekerheid, de kerk van Jezus mag opstaan om een helder geluid te laten horen. Daarom geloven we dat dit thema een krachtige bijdrage zal leveren aan een geestelijke vernieuwing, binnen en buiten de kerk. Het thema wordt door diverse inspirerende sprekers uitgewerkt in programma’s voor alle leeftijden. De voorbereidingen zijn al in volle gang. We kijken vooruit maar er is ook ruimte voor een terugblik: wat ging er goed, wat kan er beter? Ik merk wel dat ik steeds meer onder de indruk raak van de vrijwilligers die zich zo inzetten voor Opwekking. De vrijwilligers zorgen ervoor dat het allemaal mogelijk is. "

Live verslag

Pinksterconferentie Opwekking wordt gehouden van 18 tot en met 21 mei 2018 op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Groot Nieuws Radio is weer aanwezig om live verslag te doen van de conferentie.

U kunt het gesprek hier terugluisteren: 

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Stichting Opwekking

« Terug

Deel via