Nu op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Julie Miller & Buddy Miller Jesus In Your Eyes
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Julie Miller & Buddy Miller Jesus In Your Eyes
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Julie Miller & Buddy Miller Jesus In Your Eyes
Luister

Vuurdoop Rutte III: debat over regeringsverklaring

KeesvanderStaaijwoensdag 01 november 2017 10:19

Vandaag en morgen gaan de coalitie en oppositie met elkaar in debat over het regeerakkoord. In dat debat gaan de oppositiepartijen op zoek naar de zwakke plekken van Rutte III. Bij eerste debatten kan het er hard aan toe gaan. Wat wordt de strategie van de SGP? En hoe bereid de partij zich hierop voor? We vragen het aan Kees van der Staaij.

"Wij hebben als partij niet de traditie om te kijken hoe we het kabinet zo lastig mogelijk kunnen maken. De echte oppositie zegt natuurlijk dat dit kabinet moet vallen. Maar de SGP wil de nieuwe plannen een eerlijke kans geven en de onderwerpen waar we het niet mee eens zijn gaan we over in debat."

Brede steun

"Dit kabinet zit heel krap in zijn zetels. Ze hebben in beide kamers een meerderheid van maar één zetel. Dat is wel erg dun, en daarom denk ik dat dit kabinet meer zijn best doet om brede steun te krijgen over de plannen. Als we het met elkaar  eens zijn stellen we ons constructief op. Maar als het gaat om plannen zoals meer experimenteren met vrijheid voor coffeeshops werken wij niet mee." 

Euthanasiewet

Wij maken een punt van onderwerpen van verschillende onderwerpen. Er zijn een aantal onderwerpen waar ik eigenlijk al weet dat er weinig beweging mogelijk is. Denk dan aan de euthanisiewet, daar proberen wij een punt van te maken. Als partij vinden wij het bijvoorbeeld ook niet uit te leggen dat de eenverdiener met 40.000 inkomen 8000 meer belasting betaalt dan de tweeverdiener. Dat zijn zo een paar onderwerpen waar wij een punt van zullen maken. Op sommige gebieden moet er echt verandering komen, en daar gaan wij de discussie over aan."

U kunt het gesprek hier terugluisteren:

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Bron foto: Twitter Kees van der Staaij 

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari