Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Noortje van Middelkoop: Warme gevoelens aan reis naar Canada

noortjevanmiddelkoopzondag 29 oktober 2017 19:55

Panfluististe Noortje van Middelkoop was zondag te gast in 't Heerlijk Loflied op Groot Nieuws Radio. "Van alle concertreizen die ik heb gedaan, heeft die naar Canada de meeste indruk op me gemaakt. Daar heb ik namelijk mijn man ontmoet. Het is een prachtig land, maar dit was wel het toppunt, haha... Ik reisde samen met Harm Hoeve en de organisator in Canada daar had een chauffeur, Richard. Je trekt natuurlijk veel met elkaar op en in de loop van de tour bleek hij steeds leuker."

"Richard is Nederlander, maar hij werkte een jaar in Canada om te ontdekken of hij wilde emigreren. Uiteindelijk heb ik hem overgehaald in Nederland te blijven. Het was héél koud en we zaten met de bus vast in de sneeuw, maar ik heb héle warme gevoelens aan die Canada-reis. Ik vond het eigenlijk ook wel bijzonder. Hij hield van deze muziek en hij kon mij gewoon met m’n werk bezig zien. Hij is dol op het orgelspel van Harm, hij draaide dezelfde muziek in z’n auto als ik en dan deel je gelijk ook gewoon veel. Ik zou er úren over kunnen vertellen."

Vervolgens deelt Noortje ook haar gedachten over de reizen naar Israël ("Veel bewaking, aanslagen en spanningen, maar om nou daarom in Nederland te blijven is een beetje saai") en Roemenië ("‘Het voelt heel dubbel om in dat land te laten zien hoe wij hún instrument bespelen").

Het hele gesprek met Noortje van Middelkoop kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > oktober