Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Doorbrekers Worship God Van Wonderen
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Doorbrekers Worship God Van Wonderen
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:49 - 22:49 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Doorbrekers Worship God Van Wonderen
Luister

Het roer ging om bij Crossroads Rotterdam

crossroadsrotterdammaandag 06 november 2017 11:55

Bij Crossroads in Rotterdam hadden ze geweldige diensten waar veel mensen uit andere kerk op afkwamen. Ze ervoeren Gods aanwezigheid en het ledenaantal bleef maar groeien. Toch kwamen er geen niet-gelovige mensen. Het roer ging daarom om bij Crossroads. Missionaire groepen zijn nu verspreid over de stad om mensen te zoeken die in nood zijn, vertelde voorganger Ron Becker in Bij Jorieke.

De mensen die naar Crossroads Rotterdam kwamen, hadden vaak al een andere gemeente en kwamen 'shoppen' in de kerk van voorganger Ron Becker. "Ik snap dat als mensen ergens niet lekker zitten, dat ze op zoek gaan naar een andere gemeente. Maar als je als kerk missionair wil zijn en alleen maar mensen van andere kerken trekt, moet je je afvragen of je dat moet doen. Je biedt dan andere christenen een lekkere dienst met liedjes die ze aanspreken en sprekers die lekker kunnen vertellen. Je bent bezig met het entertainen van andere christenen", vertelt Ron Becker in Bij Jorieke.

Missionaire club?

"We zijn geroepen om niet-christenen te bereiken", aldus Becker. Maar er kwamen maar weinig mensen tot geloof. De Alphacursus ging niet door, omdat er maar twee aanmeldingen waren. "In onze missie stond dat we een missionaire club zijn, maar we maakte ons daar niet erg zorgen om. Dat was voor ons het punt om terug te gaan naar hoe we ooit gestart zijn."

Een van de speerpunten is evangelisatie. "We zijn een tijd ingegaan van een jaar zoeken en bidden. God sprak via de Bijbel tot ons", vertelt Ron Becker. "Het vertrekpunt is het boek Handelingen geweest. De voorzitter had een woord gekregen, het Griekse woord 'Oikos', dat huis of familie betekent. Toen we uitgelegden waar we aan dachten, bleek er 95 procent overlap te zijn. Dat hebben we bij het leidersteam teruggelegd, het klikte meteen."

Met God de stad in

Vier maanden lang werd de gemeente uitgedaagd om met God de stad in te gaan. De vraag die gemeenteleden zichzelf moesten stellen: waar richt U mijn aandacht op? Waar wilt U mij door laten raken? Vandaag de dag heeft Crossroads Rotterdam negen missionaire groepen in verschillende fases. Zo is er een groep in Overschie waar mensen uitgenodigd worden. In Blijdorp is een groep bezig met acties van Stichting Present. In een andere wijk is een netwerk voor jonge moeders in moeilijke situaties.

Het hele gesprek met Ron Becker kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via