Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Arjan & Edith Post en André van Vliet - Psalmen voor elk moment

Arjan & Edith - Psalmen voor elk moment 17:00

Ruim tweeëneenhalf jaar geleden verscheen het laatste album van trompettisten-echtpaar Arjan & Edith Post met organist André van Vliet. ‘Magnifique, Live vanuit Rhede’ was opgenomen in Duitsland en had een vooral klassieke insteek met mooie werken van componisten Bach, Prokefiev, Bédard, Telemann en Händel. In de zomer van 2015 was nog wel een smakelijk ‘zomertour-album’ met vader en zoon Magré gepresenteerd, maar nu leek het weer tijd voor een instrumentaal Psalmen-album.

Het drietal verzamelende een mooie selectie arrangementen van onder meer Harm Hoeve, Jan Zwart, Marco den Toom, Peter Eilander, Klaas-Jan Mulder, Henk van der Maten en Johan Bredewout. Ook André van Vliet zelf nam een achttal psalmen voor zijn rekening.

In de prachtige Basiliek van Raalte – met een mooie volle akoestiek - nam het drietal deze zomer een negentiental psalmen op. Het orgel zorgt daarin uiteraard voor een stabiele basis, terwijl het trompetten-duo er overheen straalt. Ondertussen wordt ook het orgel de ruimte gegund om een afwisselende sound te etaleren en hier en daar orkestraal uit te pakken. 

Naar mijn mening vullen de instrumenten elkaar op dit album veel plezieriger aan dan op het vorige Psalmen-album met Pieter Heykoop (2014). De arrangementen sprankelen en vormen een kleurrijk pallet aan emoties. ‘Psalmen Voor Elk Moment’ geeft de luisteraar niet alleen ruim vijf kwartier luistervreugde, maar nodigt ook meer dan eens uit het Psalmboek erbij te pakken, de tekst mee te lezen en het diepere gevoel van het album te voelen. En uiteindelijk zal de ‘repeatknop’ van de cd-speler voor talloze uren luisterplezier zorgen.

De CD kun je bestellen op bestelmuziek.nu.

« Terug

Deel via