Nu op Groot Nieuws Radio

22:40 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

The Psalm Project met. Ariën Vink Gebed (Psalm 25)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

The Psalm Project met. Ariën Vink Gebed (Psalm 25)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

23:05 - 23:05 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

The Psalm Project met. Ariën Vink Gebed (Psalm 25)
Luister

"Eerste stap naar kerkelijke hereniging"

biblevrijdag 10 november 2017 07:30

De Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlandse Gereformeerde Kerken komen zaterdag bij elkaar om te brainstormen over hun herenigingsproces, waarbij de eerste stappen worden gezet tot kerkelijke eenheid. Het wordt een dag vol workshops, sprekers en samenzijn, waaronder een gezamenlijke avondmaal. In De Nieuwe Morgen spreken we synodevoorzitter van de GKv, Melle Oosterhuis.

"Het is een eerste stap op een weg naar kerkelijke hereniging van twee kerken die pijnlijk gescheiden zijn geraakt, maar met verloop van tijd in het gesprek met elkaar tot de ontdekking zijn gekomen dat ze bij elkaar horen. Dat vinden we een feestelijk gegeven en daar willen we God voor danken." 

Verzoening

"Allebei de kerken hebben elk voor zich al het besluit genomen om deze weg van hereniging in te gaan. Morgen hopen we die besluiten gezamelijk te onderstrepen in een publieke zitting van de beiden synodes. We hopen dan een regiegroep te kunnen aanwijzen die de komende jaren in het proces van hereniging te kunnen begeleiden en uitwerken. Met de gedachte dat er alleen door het bloed van Christus verzoening is voor zonden en tekortkomingen, en dat die geleid hebben tot het uiteengaan van wegen." 

Workshops

"We praten met elkaar over hoe we om zullen gaan met de gezamelijke opleiding tot de dienst van het woord. Daarnaast zijn er verschillende workshops die bezoekers de gelegenheid geven om hun zegje te doen en inbreng te leveren aan de regiegroep, waar wij met elkaar als kerken onze winst kunnen doen." 

Je kunt hier het gesprek terugluisteren:

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > november