Nu op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Christy Nockels - Be Held: Lullabies For The Beloved

christy-nockelsmaandag 13 november 2017 00:00

Bij de term 'lullabies' denk je uiteraard direct aan de slaapliedjes die moeders zingen voor hun kleine kinderen, maar ik denk dat je gerust mag zeggen dat Christy een nieuwe lading aan de term geeft. Liederen die troost en rust geven aan hen die door God geliefd zijn. Niet om hen in slaap te sussen, maar om het gevoel van veiligheid en geborgenheid te onderstrepen. En dan ben je muzikaal bij Christy aan het juiste adres.

Haar voormalig platenbaas Michael W. Smith zei over haar: "Christy's stem en stijl zijn ontwapenend. Of ze nou in voor een zaal met 10.000 bezoekers zingt, of voor een kleine groep mensen, als zij zingt, dan ga je als vanzelf luisteren."

Christy heeft door de jaren heen al heel wat ervaring opgedaan. Ze ontmoette haar echtgenoot Nathan in 1993 bij een christelijke muziekbijeenkomst, in 1995 trouwden ze en in 1996 verscheen hun eerste gezamenlijke album onder de naam ‘Sons & Daughters’. Nadat ze door Michael W. Smith waren opgepikt voor het Rocketown platenlabel, werd de bandnaam veranderd in 'Watermark', dat tot 2006 actief was. Daarna richtte Nathan zich meer op productiewerk en ging Christy onder haar eigen naam verder. Ondertussen zijn beiden altijd als aanbiddingsleiders actief gebleven.

Nathan en Christy hebben drie kinderen: Noah, Elliana en Annie Rose.

« Terug

Deel via