Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Sela Heel Mijn Hart
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Sela Heel Mijn Hart
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

20:33 - 20:33 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Sela Heel Mijn Hart
Luister

Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus - Zegen Komt Van Boven

Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus - Zegen Komt Van Boven 17:00

Deze week maken we uitgebreid kennis met 'Zegen Komt Van Boven', het nieuwe album van het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus. Het album bevat maar liefst twintig tracks, waarbij Psalmen hand in hand gaan met bekende geestelijke liederen en Engelstalige traditionals. Ook recentere liederen als 'Tienduizend Redenen' hebben een plek gekregen, terwijl de titelsong zelfs helemaal nieuw is gecomponeerd door Martin Zonnenberg, op een tekst van Jan Post.

Ichthus werd in 1989 officieel opgericht, nadat men al sinds 1986 samenzong tijdens maandelijke samenzangmiddagen van Martin Zonnenberg, die al sinds jaar en dag dirigent is van het koor.

In vergelijking met de vorige twee albums van Ichthus, waar naast piano en orgel, gebruik gemaakt werd van een viool-, fluit- en hobo-begeleiding of zelfs complete band, beperkt 'Zegen Komt van Boven' zich tot orgel (Peter Wildeman) en vleugel (Joost van Belzen). Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat de dynamiek nu ook écht bij de 170 zangers vandaan moet komen. We wensen iedereen veel luisterplezier.

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via