Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Ria van den Noort zet zich in voor tehuis in Bethlehem

riavandennoortzondag 12 november 2017 19:55

"Het is schrijnend als ouders niet voor hun kinderen kunnen of willen zorgen. Hoe mooi is het dan om te zien dat deze kinderen een thuis krijgen, goed verzorgd worden, er met opleidingen gewerkt wordt aan hun toekomst en ze krijgen onderwijs over het geloof. Daar wil ik me graag voor inzetten." Aan het woord is Ria van den Noort, dirigent van Young Ladies Choir Hadassah en Jongerenkoor Speranza. Beide koren werken op 17 november a.s. mee aan een concert in Amersfoort, waarbij Kindertehuis Jemima uit Bethlehem het goede doel van de avond is.

In 't Heerlijk Loflied vertelt ze erover. "Ik hoorde erover en toen ik er een bezoek ging brengen, sloeg het zó naar binnen. Die kinderen krijgen de ruimte zich creatief te ontwikkelen, ze maken muziek met elkaar. Er zit daar een blind meisje, Rasha, dat virtuoos piano speelt. Als ik haar hoor spelen, dan raakt me dat héél diep."

Naast aandacht voor het goede doel, heeft Ria voor 17 november ook een mooi muzikaal programma neergezet. "We hebben nu van alles wat. Een groot mannenkoor, een jongerenkoor én een vrouwenkoor. Dat alles combineert heel mooi met elkaar. De rode draad van het programma is 'vrede en vrijheid'. Diverse liederen zijn daarop afgestemd en er zal ook wat samenzang over zijn. Ik denk dat het een thema is, dat zeker in deze tijd erg aanspreekt."

Naast het concert op 17 november, vertelt Ria dat Jongerenkoor Speranza momenteel werkt aan de opnames van een album. "Het is een vrij jong jongerenkoor en ze gaan nu hun eerste album opnemen en er komt heel divers repertoire op. Van Bach tot Rutter en van Opwekking tot Psalmbewerkingen. Zo’n breed mogelijk, zoals ik dat graag doe met m’n koren. Ze zijn erg enthousiast over hun muziek."

Het gesprek met Ria van den Noort kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Facebookpagina Ria van den Noort

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari