Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Opwekking Band met Kinga Ban 626 Prachtige God
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Opwekking Band met Kinga Ban 626 Prachtige God
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Opwekking Band met Kinga Ban 626 Prachtige God
Luister

Trinity-zanger Elbert Smelt nam sabbatical

Elbert Smeltdinsdag 14 november 2017 11:55

Elbert Smelt, de leadzanger van Trinity, was dinsdagochtend de verrassingsgast in Bij Jorieke. Begin dit jaar nam hij een sabbatical omdat hij tegen overspannenheid aan zat, vertelde hij op Groot Nieuws Radio. "Ik merkte dat ik niet meer echt vrolijk werd van dingen die ik eigenlijk heel leuk vond", aldus Elbert. "We hadden een optreden in Zwitserland. Ik was aan het zeuren dat er geen plan achter zat."

"Of bij opnames van Topdoks, dat ik de hele dag moest wachten bij draaidagen."

Met zijn gezin vertrok hij drie maanden naar Indonesië. "Linda, mijn vrouw, is daar opgegroeid als dochter van zendelingen. Ik zette mijn verstand lekker op nul en hielp mee met projecten. En ik heb veel inspiratie opgedaan voor nieuwe liedjes voor het album dat in januari uitkomt", vertelt Elbert.

Terug in Nederland ging Elbert met Trinity op tour met Elly & Rikkert. "Dat was echt goed voor me. Ik kon terug naar mijn kinderlijk geloof. Dat was nodig, omdat ik ook in mijn geloof alles even niet op een rij had. Met overgave heb ik gezongen 'we hebben allemaal wat, we zijn allemaal raar, en toch zijn we broertjes en zusjes'."

In die periode heeft Elbert geleerd dat geloven een weg is. "Ik ging vroeger naar scholierenweekenden van de HGJB. Daar heb ik voor mezelf geloof helemaal in een schemaatje geduwd waarmee ik de wereld in kon. Het is prima als je dingen loslaat en toch helemaal ontdekt dat God je vasthoudt. Ik heb ontdekt dat God een mysterie is. Als mijn vooropgestelde denkbeelden heb ik overboord gegooid. Ik snap U niet, en U mij wel. Dat hou ik eigenwijs vol."

Het hele gesprek met Elbert Smelt kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Trinity

« Terug

Deel via