Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Muziektrack
Luister

"Muziekles hoort bij je algemene ontwikkeling"

renikrijgsmanwoensdag 15 november 2017 07:55

Ieder kind moet de mogelijkheid hebben om muziekles te volgen. Koningin Máxima was dinsdag in Groningen om daar afspraken over te maken. Reni Krijgsman, naast muzikant ook juf, vindt dat een goed idee. "Breinonderzoek wijst uit dat muziek enorm veel doet met je hersenen, met de opnamecapaciteiten en op gebied van concentratie. Muziek is heel verrijkend voor je ontwikkeling."

Op de school van juf Reni wordt er gebruik gemaakt van een muziekmethode waarin de kinderen worden uitgedaagd om te luisteren naar muziek en daar een mening over te vormen. "We zijn nu bezig met wereldmuziek. We laten allerlei dingen horen en zien vanuit verschillende landen. Wat doet het met je, heb je er een mening over en waarom ervaar je dat zo", vertelt Reni Krijgsman woensdagochtend in De Nieuwe Morgen. Kinderen mogen praktisch aan de slag door zelf een dans of muziek te maken.

Intelligentie

"Ik had vorig jaar een kind in de klas die moeilijk te motiveren was om zich te concentreren op waar we mee bezig waren. Zodra er muziekles gegeven werd, dan was hij enorm betrokken en kon hij er veel over vertellen. Hij was heel geïnteresseerd daarin. Een kind heeft verschillende soorten intelligenties. We spreken vaak de intelligentie aan die gaat over rekenen en taal. Maar muzikaal zijn, sportief zijn of beeldend zijn, dat zijn ook bepaalde intelligenties. Kinderen werken vaak beter als je dat inzet voor de andere vakken."

Het hele gesprek met Reni Krijgsman kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Facebookpagina Reni & Elisa

« Terug

Deel via