Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Gerald Troost Maak Een Verschil
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Gerald Troost Maak Een Verschil
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Gerald Troost Maak Een Verschil
Luister

Nieuw album Christian Verwoerd over woestijn

christianverwoerdwoensdag 15 november 2017 14:30

'Tussen Egypte en Kanaän' is de titel van het nieuwe album van Christian Verwoerd die op 1 december uitkomt. "Veel liedjes gaan over het onderweg zijn in het leven", vertelt Christian woensdagmiddag in Backstage op Groot Nieuws Radio. "De afgelopen jaren ben ik vaak bezig geweest met het thema van de woestijn. Daar heb ik veel dingen van geleerd en dat is in liedjes terecht gekomen."

"Ik maak de vergelijking met het volk Israël dat vanuit Egypte richting het beloofd land trok. In die woestijnreis kreeg het volk met allerlei moeilijkheden te maken", vertelt Christian.

Naar de stilte

"De eerste aanleiding om dit thema te pakken was persoonlijk. Een jaar geleden ben ik er twee of drie maanden uit geweest om wat rust te pakken voor mijn stem. Ik had veel stemproblemen. Toen heb ik er bewust voor gekozen om een rustmoment te nemen. In die tijd las ik ook een boek over de woestijn als voorbeeld van een periode van rust. Toen is op een gegeven moment het eerste liedje 'Breng me naar de stilte' ontstaan. De stitle die je in de woestijn kunt ervaren, die heb je ook in het leven nodig om te ontdekken wat God met je leven wil, welke richting je op moet, welke keuzes je moet maken. "

Afhankelijkheid

"De woestijn heeft iets dubbels. Aan de ene kant is het heel mooi. Ik kom regelmatig in Israël, daar heb je ook veel woestijn. Het is schitterend om daar te zijn: de rust, de mens die daar niet heeft ingegrepen. Dat heeft wel wat. Tegelijkertijd is het heel onheilspellend. Het is een plek waar je heel afhankelijk wordt van water, van een goede weg. Een plek waar je leert om afhankelijk te zijn. Daar zitten mooie beelden in voor het geloofsleven."

Vanaf 1 december is het nieuwe album van Christian Verwoerd te koop. In het nieuwe jaar toert Christian Verwoerd door het land, te beginnen op 13 januari in Gorinchem. Verder speelt hij in Lunteren, Bodegraven en Emmeloord.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Facebookpagina Christian Verwoerd

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari