Nu op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Elly & Rikkert Jezus Is De Goede Herder
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Elly & Rikkert Jezus Is De Goede Herder
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Elly & Rikkert Jezus Is De Goede Herder
Luister

Drie goede gesprekken van week 46

weekoverzicht_2017_week46vrijdag 17 november 2017 17:00

Elke vrijdag vind je hier drie gesprekken die de moeite waard zijn om dit weekend nog eens terug te luisteren. Deze week kiezen we voor het gesprek met Ron van der Spoel over het bidden als levenshouding. Christian Verwoerd vertelde in Backstage meer over zijn nieuwe album. En Annelies van Pelt deelde een aantal tips hoe je om kunt gaan met een winterdepressie. Gesprek gemist? Luister hier terug!

1. Ron van der Spoel over bidden

Het gebed als levingshouding, daarover vertelde Ron van der Spoel maandag in Bij Jorieke. "Bidden is niet alleen maar praten met God, maar ook het in Zijn aanwezigheid zijn." Henri Nouwen noemt dat 'het woordeloze bidden'. Dat je tijdens een vergadering kunt bidden in het besef dat God op dat moment bij je is. "Als ik met mijn vrouw ben, praten we veel. Maar de mooiste momenten hebben we als we hand in hand door het bos lopen of stil tegen elkaar aan op de bank zitten. Daar heb je geen woorden nodig", aldus Ron van der Spoel.

"Het diepste doel is het samen met God zijn, niet om Hem iets te vragen. Dat mag ook, maar het diepste doel is het van hart tot hart met de Heer verbonden zijn. Het besef dat Hij met mij is en ik met Hem."

Het hele gesprek met Ron van der Spoel kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

2. Nieuwe muziek van Christian Verwoerd

Op 1 december komt het nieuwe album 'Tussen Egypte en Kanaän' van Christian Verwoerd. In Backstage hoorde je woensdag alvast een lied van deze CD. De afgelopen jaren is Christian vaak bezig geweest met het thema van de woestijn, vertelde van Christian in Backstage.

"De eerste aanleiding om dit thema te pakken was persoonlijk. Een jaar geleden ben ik er twee of drie maanden uit geweest om wat rust te pakken voor mijn stem. Ik had veel stemproblemen. Toen heb ik er bewust voor gekozen om een rustmoment te nemen. In die tijd las ik ook een boek over de woestijn als voorbeeld van een periode van rust. Toen is op een gegeven moment het eerste liedje 'Breng me naar de stilte' ontstaan. De stilte die je in de woestijn kunt ervaren, die heb je ook in het leven nodig om te ontdekken wat God met je leven wil, welke richting je op moet, welke keuzes je moet maken."

Het gesprek met Christian Verwoerd kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

3. Wat te doen bij een winterdepressie

Als de wintertijd van start gaat, de dagen korter worden en het langer donker lijkt, komt het verschijnsel winterdepressie op. Het is meer dan een winterdip, zegt psycholoog Annelies van Pelt van De Hoop ggz. Naast het minder zin hebben in dingen en moe zijn, kun je bij een winterdepressie je neerslachtig en somber voelen, zodat je bijna niet meer goed kan functioneren. In Sandwich deelde ze een aantal tips wat je kunt doen tegen een winterdepressie.

Het hele gesprek met Annelies van Pelt kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > november