Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Dankt, Dankt Nu Allen God
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Dankt, Dankt Nu Allen God
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Dankt, Dankt Nu Allen God
Luister

Ralph van Manen

ralphvanmanenmaandag 20 november 2017 11:23

In het oeuvre van Ralph van Manen zitten maar liefst drie kerstalbums, wat hem richting de decembermaand extra interessant maakt als 'artiest van de week'. Ralph begon als zanger bij Menorah en Target, waarbij met name de laatste tot op de dag van vandaag als mooie herinnering van het koffiebar-circuit in leven blijft. In 1993 startte Ralph zijn solo-traject met het album 'Face The Feeling'.

In de jaren daarna volgden nog meer Engelstalige albums, drie Nederlandse albums, een aantal kerstalbums, een Youth-For-Christ-muziekbundel-worship-album en nog een aantal projecten onder andere bandnamen.

Naast zijn eigen muziek, schrijft Ralph songs met en voor collega-muzikanten en wordt hij als producer en vocalcoach gevraagd. Het bekendst is zijn lied 'Testify To Love', dat dankzij opnamen van Avalon en Wynonna het meest gedraaide lied van de jaren '90 op de Amerikaanse christelijke radio werd.

Liederen van Ralph zijn ook te vinden op albums van Pete Orta, Jaci Velasquez, Nina Astrom, Heleen Koudijs en Cliff Richard.

« Terug

Deel via