Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 22:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Sharon Kips Onvoorwaardelijk
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Sharon Kips Onvoorwaardelijk
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Sharon Kips Onvoorwaardelijk
Luister

"Ik bad elke dag tot God: Hij kon mijn man veranderen"

biddenmaandag 20 november 2017 11:55

Maandag hoorden we in Bij Jorieke het levensverhaal van Louise. Ze dacht de perfecte man te hebben gevonden maar de dag na hun bruiloft kwam ze erachter dat hij niet was wie ze dacht. Na jaren pakte ze haar bezittingen bij elkaar en vertrok met de kinderen. Een paar jaar later geeft haar man aan een ander mens te zijn. Ze gelooft hem en gaat terug, maar het blijkt nog erger dan daarvoor.

Louise: "Elke dag bad ik om God. Ik vroeg aan Hem of hij mijn man kon veranderen. En elke keer als ik op het punt stond om mijn man te verlaten, werd hij weer lief. En dan dacht ik vaak: zie je wel, God beantwoordt mijn gebeden. Alles komt goed. Maar daarna werd het weer net zo erg als daarvoor. Ik heb altijd hoop gehouden dat er een wonder zou gebeuren. Ik huilde veel, sprak met vriendinnen af waar ik mijn hart kon luchten. Er was zelfs een tijd dat ik dacht: waarom huilt er hier niemand in dit land? Zelfs als ik bij de kapper zat liet ik mijn tranen gaan. Ik geloof wel dat al dat huilen er voor heeft gezorgd dat ik die spanning in huis niet gevoeld heb."  

Naïef

"Iemand uit mijn klas had mij uitgenodigd voor een avond van de Jezus beweging. Ik vergeet de datum nooit: 20 oktober, 46 jaar geleden. Ik zei ja Jezus ik weet ook niet of je bestaat maar als dat zo is, hier ben ik. Mijn leven is nooit meer hetzelfde geweest. Er kwam een enorme vreugde in mijn leven. In de kerk kwam ik een man tegen. Ik dacht gelijk: dat zit wel goed. Achteraf was ik natuurlijk veel te naïef. Ik heb mezelf verwijten gemaakt dat ik niet gezien heb dat hij misschien wel hele grote problemen kon hebben. Hij had twee scheidingen achter de rug, maar ik zag de moeilijkheden niet. Een paar maanden later waren we getrouwd." 

Na de dienst

"De trouwdienst was de mooiste die ik ooit in mijn leven gezien heb. Er was veel vreugde en liefde. Ik heb eigenlijk de hele dienst samengesteld, heb zelfs nog een solo gezongen. Zijn God zal mijn God zijn, Zijn volk mijn volk. Maar een dag na de trouwerij voelde ik ik door zijn reactie dat er iets niet klopte. Hij zei gewoon ‘nee’ wanneer ik hem wat vroeg. Ik wist gelijk: hier klopt iets niet. En toen ging het mis." 

Het hele gesprek met Louise kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via