Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Opvoedtips voor dochters in Bij Jorieke

dochtersdinsdag 21 november 2017 11:55

Heb jij een dochter, ben jij een dochter of ken je een dochter? In Bij Jorieke stond de uitzending in het teken van dochters. In een wereld dat zoveel druk legt op vrouwen qua uiterlijk, seksualiteit en ambities kan je misschien wel angstig zijn hoe het later met je dochter vergaat. We praten met opvoedcoach Yvonne Bijl, zij heeft 5 dochters. En we vragen Eline Hoogenboom van Huis van Belle wat ze heeft meegekregen van haar moeder.

Yvonne Bijl, opvoedcoach

"Ik heb vijf dochters, en ze zijn allemaal heel verschillend. Er is hier geregeld vlam in de pan. De één is veel met het uiterlijk bezig en de ander weer niet. Je moet soms wel creatief zijn, en dat is hard werken. Natuurlijk ben ik soms angstig in wat voor een wereld ze opgroeien. We wonen nu op de Veluwe en ik merk het verschil met de grote stad. Wat ze te zien krijgen op YouTube en wat er is gebeurd met Anne Faber:dan slaat de angst mij wel om het hart. Tegelijkertijd weet ik dat ik niet bang wil zijn en me niet daardoor wil laten leiden. God maakt elk kind zo anders. Het is belangrijk om te kijken naar wat God jouw heeft gegeven." 

Luister hier het gesprek met Yvonne Bijl terug.

Eline Hoogenboom, Huis van Belle

"Mijn moeder is als een spiegel. We lopen tegen dezelfde dingen aan, maar nu kunnen we daar juist van elkaar leren.  Ik heb veel mooie dingen geleerd zoals doorzettingsvermogen. Ik denk dat mijn ouders van een generatie zijn die veel meer bezig zijn met de vanzelfsprekendheid van een gezin. Daar zijn ze zich echt bewust van. Mijn moeder is altijd veel thuis geweest en dat gaf veel veiligheid. Ik kan wel zeggen dat mijn moeder voor mij de veiligste persoon op aarde is. De tienermeiden van nu hebben het over het algemeen pittig, er zijn veel keuzes te maken. Er is veel bijgekomen en er ligt meer druk op de meiden. En ze hebben natuurlijk ook nog te dealen met de online wereld." 

Luister hier het gesprek met Eline Hoogenboom terug.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari