Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Elevation Worship There Is A Cloud (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Elevation Worship There Is A Cloud (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Elevation Worship There Is A Cloud (Acoustic)
Luister

Drie goede gesprekken van week 47

weekoverzicht_2017_week46vrijdag 24 november 2017 17:00

Het is weekend, tijd om goede gesprekken terug te luisteren! Op grootnieuwsradio.nl vind je drie gesprekken van afgelopen week die de moeite waard zijn om nog eens te beluisteren. We spraken met Corine Verdoold van ZOA over de situatie in Jemen, met Trinity over Kerst en met Bernhard Reitsma over de vraag: wat vraagt God van ons in de ontmoeting met moslims? De gesprekken kun je hier luisteren.

1. Bidders gezocht voor Jemen

Deze week hoorde je in De Nieuwe Morgen over de nijpende situatie in Jemen. Er dreigt op dit moment een cholera-epidemie. Door grensblokkades kan er ook nauwelijks meer brandstof het land in gebracht worden. Zeven miljoen mensen lijden elke dag honger, en er dreigt voor al die mensen de hongerdood.

Corine Verdoold, landendirecteur van ZOA Midden-Oosten: "We hebben bidders nodig. Ik heb afgelopen zondag ook een praatje gehouden in mijn eigen kerk, om mensen te vertellen over de mensen in Jemen. Heel veel mensen weten niet van het probleem af. Het is een uitzichtloze situatie. Het is een politieke machtstrijd waar ze zelf niet voor gekozen hebben."

Het hele gesprek met Corine Verdoold kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

2. Trinity viert Kerst

Woensdag bracht de band Trinity een bezoek aan de studio van Groot Nieuws Radio. In Backstage vertelden Elbert, Niek, Johan en Bert over de kersttour, de nieuwe kerstsingles en hun plannen voor 2018.

Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

3. Contact met moslims

Acht jaar lang woonde en werkte professor Bernhard Reitsma in Libanon, een land waar hij veel moslims ontmoette. Maar wat vraagt God van ons in ontmoeting met moslims? Voor Bernhard Reitsma is het een roeping geworden, een vraag waar hij niet meer om heen kwam. In Bij Jorieke vertelde hij woensdag over de vraag hoe we op een goede manier met hen om kunnen gaan en over het geloof kunnen praten.

Het hele gesprek met Bernhard Reitsma kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > november