Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Alisa Turner Only My Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Alisa Turner Only My Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Alisa Turner Only My Jesus
Luister

Hoe ga je de dromen van je hart leven?

rushoflifedinsdag 28 november 2017 11:55

Heb je soms het gevoel dat je geleefd wordt? Of dat het leven je overkomt? Zou je willen weten waar jouw hart nou sneller van gaat kloppen? Dat je je hartsverlangen kent en ontdekt wat de droom is die God in je leven heeft gelegd. Dinsdagochtend was Carianne Ros te gast in Bij Jorieke.

Het duurde even bij Carianne voordat ze haar droom leefde. "Toen ik begin twintig was, luisterde ik helemaal niet naar de dromen van mijn hart", vertelde Carianne dinsdag op Groot Nieuws Radio. "Dat is zeker te wijten aan het feit dat ik zover van mijn eigen hart verwijderd was. Ergens kwam er een moment dat God dingen in mijn hart ging bevestigen."

Carianne vroeg aan God wat Hij van het schrijven van een boek dacht. "In die week kreeg ik twee e-mails van twee uitgevers of ik een boek wilde schrijven. Dat was wel heel duidelijk", aldus Carianne. "Mijn droom is nu om te schrijven zolang God inspiratie geeft om dat te doen." Ook is Carianne bezig met het coachen van trainers in Bijbels perspectief.

Het hele gesprek met Carianne Ros kun je hier terugluisteren.

Koninkrijk van God

Hoe ontdek je jouw droom? "Als we echt God bidden dat Zijn droom in mijn hart duidelijk wordt, dan is het zo dat de Heilige Geest ons leidt op het pad dat Hij voor ons voor ogen heeft", vertelt Carianne. "We moeten wel moeite doen om wereldse dromen en goddelijke dromen te onderscheiden." Bij vrienden en vriendinnen herkent Carianne dat in hen dromen van God zitten. "Dromen hebben te maken met het hart van God, niet wat je zelf wil hebben over bereiken. Natuurlijk zijn er dromen die wij bereiken en waar we blij van worden, maar vanuit God zijn het altijd dromen die meewerken aan het bouwen van Zijn koninkrijk."

Het zoeken van Gods droom begint bij het stil worden, stelt Carianne. "Ik geloof dat we teveel afgeleid worden door ruis. Dat kan ook ruis zijn die je uit het verleden meekrijgt. Bijvoorbeeld dat je papa zegt dat je dokter moet worden, omdat papa zelf dokter is of had willen worden. Als we echt stil worden bij God, leidt Hij ons stapje voor stapje naar waar Hij ons wil hebben en kan gebruiken."

Wat kan ons belemmeren om dromen na te leven? "Wat andere mensen ervan denken. Of dat mensen te klein van zichzelf denken en wat ze kunnen. Bij God is niks onmogelijk. Tegen Jozua zei Hij om standvastig en vastberaden te zijn, want Ik zal bij je zijn. God gaat met ieder van ons een weg en zegt dat Hij erbij is."

Op de website van Carianne kun je een gratis e-book van haar downloaden als je je abonneert op haar nieuwsbrief. Kijk ook op de website van Powervrouwen.

Beeld: Pexels

« Terug

Deel via