Nu op Groot Nieuws Radio

22:30 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:30 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:30 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Bemoedigingen voor de bajes met nieuwe agenda

prisonwoensdag 29 november 2017 08:30

Een zakagenda voor gedetineerden met een Bijbelleesrooster en uitleg over het christelijk geloof. Donderdag wordt de 31e editie van de Bajesagenda gepresenteerd, uiteraard in de gevangenis. De agenda is ontstaan vanuit een verlangen om mensen in moeilijke omstandigheden, met name gedetineerden, te bereiken met het verhaal van de Bijbel, vertelt Jolanda Kromhout van Ark Mission op Groot Nieuws Radio.

"Het ministerie van Justitie & Veiligheid is verplicht om gedetineerden geestelijke bijstand te verlenen", legt Jolanda Kromhout uit. "Er zijn toen gesprekken geweest. Daaruit is de Bajesagenda ontstaan." Van de agenda worden dit jaar zo'n 24.000 exemplaren verspreid.

In de Bajesagenda kunnen gedetineerden aantekeningen maken, afspraken noteren met familie en kinderen en foto's van hun gezin in opbergen. Ook is er een Bijbelleesrooster en wordt er uitleg gegeven over het christelijk geloof. Kromhout: "Er staan ook levensverhalen in van ex-gedetineerden die een draai hebben gegeven aan hun leven. Dat doen we om hen te bemoedigen om ook eens hun leven onder de loep te nemen en te kijken of ze er iets mee kunnen."

Elk jaar ontvangt Ark Mission ook enkele tientallen gedichten van gedetineerden, waarvan een selectie wordt opgenomen in de Bajesagenda. "Wat me opvalt is dat ze altijd zo persoonlijk zijn", vertelt Kromhout. "Ik weet dat het andere gedetineerden geraakt en bemoedigd heeft. We krijgen regelmatig brieven van gedetineerden binenn dat ze zijn geraakt door een gedicht of een verhaal."

Het gesprek met Jolanda Kromhout van Ark Mission kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari