Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Andre van Zyl Found In You
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Andre van Zyl Found In You
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Andre van Zyl Found In You
Luister

Christian Verwoerd: Gevaar dat je je identiteit haalt uit je werk

christianverwoerdwoensdag 29 november 2017 14:55

Christian Verwoerd nam precies een jaar geleden een break van drie maanden, om zijn stem rust te geven. In deze woestijnperiode ontving hij nieuwe inspiratie om het nieuwe album 'Tussen Egypte en Kanaän' te maken. Woensdag was Christian te gast in Backstage. "Ik ontdek nu: hoe meer je bezig bent, hoe meer het gevaar komt dat je je identiteit haalt uit je werk."

Hij noemt zich iemand die moeilijk stil kan zetten. "Maar ik moest juist leren om niks te doen en na te denken: wie ben ik dan? Op zo'n moment, in die periode, ga je wel nadenken: wie ben ik dan los van de muziek? In hoeverre speelt muziek een rol in mijn leven. En wie ben ik als muziek weg zal vallen. Daar kom je niet zo snel achter als je daar nog vol in zit", vertelde Christian woensdagmiddag op Groot Nieuws Radio.

Toch had Christian een aantal onderbrekingen in zijn break. Een paar optredens deed hij, omdat hij die echt niet af kon zeggen. Het blijft zijn missie om Jezus bekend te maken door de muziek. "In die zin willen we ook zo min mogelijk er mee stoppen."

Tijdelijkheid

Naast het gunnen van rust aan zijn stem, werd Christian in zijn break bepaald bij de tijdelijkheid van het leven. "Dat alle dingen voorbij gaan, dat is best wel confronterend soms. Dingen die je in het verleden hebt meegemaakt, dat die voorbij gaan. Dat heeft me gegrepen." Die twee dingen vormen samen het overkoepelende thema van de CD 'Tussen Egypte en Kanaän'.

Waarom

Het volk Israël kreeg ook te maken met moeilijkheden in hun reis van Egypte naar Kanaän, bijvoorbeeld op momenten dat er geen eten was. "Dat merk ik zelf ook wel. Op momenten dat je met tegenslagen te maken krijgt, kunnen er vragen komen: waarom God? Die tijd heb ik zelf ook gehad. We hebben een tweeling van twee jaar oud Als je kinderen krijgt, dan leer je aardig jezelf kennen. Je hebt nachten waarin je weinig slaap hebt, dan word je kwetsbaar. Als er tegenslagen zijn, kun je denken: waarom moet het zo gaan? Op die momenten word je bepaald bij dat God tegen je zegt: Ik wil je er iets mee leren."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Facebookpagina Christian Verwoerd

« Terug

Deel via