Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Sela Heel Mijn Hart
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Sela Heel Mijn Hart
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

20:32 - 20:32 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Sela Heel Mijn Hart
Luister

Rosaline vond God weer na een burn-out

rosalinemcdonalddonderdag 30 november 2017 11:55

Jarenlang werkte Rosaline keihard op allerlei gebieden in haar leven en in haar streven naar perfectie. Het onrustige gevoel van haar hart verdoofde ze me alcohol of door te shoppen. Ze kon haar zelfopgelegde hoge standaarden niet volhouden en kwam in een burn-out terecht. In die periode vond ze God weer en maakte ze andere keuzes. God werkte in het leven van Rosaline en kreeg de plek die Hem toekomt.

Tegenwoordig maakt Rosaline bewuste keuzes als het gaat om eten, alcohol, roken en bewegen. "Het is een misvatting om te denken dat gezonde keuzes maken, stressvol is. Juist omdat je gezonde keuzes maakt, kom je steeds relaxter in het leven te staan. Daar pluk je de vruchten van. Qua voeding eet ik alles zonder zakjes en pakjes. Veel lekkerder!"

Is Rosaline nu gelukkig? "Ja, heel gelukkig! Ik ben een maand geleden getrouwd met de liefde van mijn leven, met Rob. Ik ben met het geloof opgevoed. Ik heb hele fijne ouders die me in een liefdevol, warm, christelijk gezin mooie normen en waarden hebben bijgebracht. Ik deed ook actief mee, achteraf gezien misschien op een niet zo handige manier. Voor mij betekende geloof vroeger dat er allerlei regeltjes bij horen. Je moet dit en je mag dat. Terwijl ik nu begrijp dat geloven vanuit een relatie met de Here God gaat, op basis van vertrouwen."

"Op een gegeven moment had ik een baan waar dingen ook gewoon stroef liepen. Ik had het idee dat alles vastliep en mijn leven tot stilstand kwam. Toen dacht ik: dit kan zo niet verder en heb ik een echtscheiding aangevraagd van mijn eerste man. De tweede stap was dat mijn contract niet verlengd werd. Zo ben je in één keer alles kwijt. Mijn gezondheidsproblemen speelden op. Mijn leven voelde als een grote puinhoop."

Door een vriendin werd Rosaline meegenomen naar de kerk. "Ik voelde warmte en oprechte belangstelling. In gesprek met de voorganger constateerde hij dat ik enorm geschaad ben in het vertrouwen van mensen. Hoe kan je God vertrouwen als je daarin zo beschadigd bent? We hebben toen gebeden of God zelf mijn vertrouwen in Hem dat vertrouwen wilde herstellen."

Het gesprek met Rosaline kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari