Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Christelijk Jongerenkoor Jigdaljahu - Jezus, Vredekoning

Christelijk Jongerenkoor Jigdaljahu - Jezus, Vredekoning 17:00

Het is inmiddels bijna een traditie voor Christelijk Jongerenkoor Jigdaljahu: de kerstconcerten in de Grote Kerk van Schiedam. Ook dit jaar staat er weer een kerstprogramma in de kerk gepland. Het nieuwe is wel, dat bezoekers het gevoel van de avond nu mee naar huis kunnen nemen, want op 'Jezus, Vredekoning' is het kerstprogramma van Jigdaljahu op een mooie manier vastgelegd.

Het gaat hier om een sfeervolle compilatie van de afgelopen drie jaren, die in dezelfde kerk, in een vaste muzikale samenstelling is opgenomen.

Elk jaar was Marco den Toom organist, bespeelde Lennart Moree de vleugel en was er een additioneel strijkkwintet. Die stabiliteit zorgt ervoor dat de individuele onderdelen uit 2014, 2015 en 2016 samen weer voor een nieuw programma zorgen, zonder dat er veel onderscheid is in de sound. Voor dit jaar staat er overigens weer een ander programma op de planning.

Het album bevat twintig liederen, waarvan drie instrumentaal. Er zijn een aantal traditionele kerstliederen op het album te vinden, maar ook werken van Bach, Berthier (Taizé), Berlioz en Prichard. In het programma 't Heerlijk Loflied staat dit weekend een interview gepland met dirigent Bert Noteboom over het kerstconcert van 16 december a.s.

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via