Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Martin Brand Klein Als Ik
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 Top 1008 - Marien Korterink

Nu speelt

Martin Brand Klein Als Ik
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

20:00 - 22:00 Het beste van de Top 1008 - Non-stop

Nu speelt

Martin Brand Klein Als Ik
Luister

Wilbert Magré over 'Een Kind Ons Geboren'

wilbertmagrezondag 26 november 2017 19:55

"Cd's met alleen maar bekende Kerstliederen zijn er natuurlijk al zoveel." Wilbert Magré vertelt in 't Heerlijk Loflied over het Kerst-album 'Een Kind Is Ons Geboren', een muzikale samenwerking van het Veluws Mannenensemble, Vocalgroup Undique en Young Ladies Choir Rejoice. Hij en legt uit dat zijn koren graag ook nieuw repertoire zingen. "Het Veluws Mannenensemble zingt wel vooral de bekende liederen, maar de andere twee pakken ook nieuwe werken van Marco den Toom en André van Vliet erbij, die houden er wel van om nieuwe stukken uit te proberen."

Bovendien vertelde Wilbert uitgebreid over het speciale concert dat georganiseerd werd ten behoeve van de Veluwse Wens Ambulance.

Het gesprek met Wilbert Magré kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

In de Muziekstandaard-rubriek deelde Jan Peter Teeuw de emotionele achtergronden van een speciale Psalmen Suite die hij schreef aan de hand van Psalm 39, 90 en 27. ‘Vier jaar geleden overleed een neefje van me, een dag na zijn geboorte. Daar ben je in je hoofd veel mee bezig en ik vond dat ik daar een muziekstuk van moest maken. Psalm 39 is een klaagzang over het levenseinde, vervolgens spreekt Psalm 90 over Gods trouw door de geslachten heen en Psalm 27 uiteindelijk is de conclusie van het stuk. Achteraf zie ik dat het ook een stuk rouwverwerking is geweest.’

Het gesprek met Jan Peter Teeuw kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Wilbert Magré

« Terug

Deel via