Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Deep Down (Walk Through Fire) (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Lincoln Brewster Deep Down (Walk Through Fire) (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Deep Down (Walk Through Fire) (Acoustic)
Luister

'No Longer Slaves' kreeg bijzondere betekenis in Litouwen

Reyermaandag 04 december 2017 14:55

Vorige maand was Reyer in Litouwen voor zijn allereerste internationale concert ooit, waar hij gevraagd was om te gaan draaien op een feest. Reyer sloot af met 'No Longer Slaves', een van zijn bekendere remixen. "Dat was zo mooi om dat te zingen op juist die plek. Ik heb kunnen zeggen: ik wil dat elke persoon vanavond hier kan weten dat ze volledig liefgehad zijn en geaccepteerd zijn door de Vader. Dat dat jullie identiteit is", vertelt Reyer maandag in Backstage

Wat Reyer zich in eerste instantie niet realiseerde, is dat het Sovjetbewind zijn sporen heeft nagelaten in Litouwen. "Dat merkten we in de identiteit van mensen, dat er een minderwaardigheidscomplex heerste, ook onder de jeugd. Dat hakte er best wel in", vertelt Reyer. "Je zag mensen soms onder een dancelied gewoon met hun ogen dicht en armen omhoog God aanbidden."

Snapte het publiek wat Reyer wil met aanbidding? "Zeker, maar soms snap ik ook wel dat het anders kan. Dat mensen zien: hij wil gewoon onder het mom van christelijke muziek een feestje maken. UIterlijk is het ook een feest, en springen, en leuk. Maar wat ik altijd hoop, is dat woorden kracht hebben. Dat blijf ik altijd zeggen. Als je het woord van God in een lied, in welke vorm dan ook, verwerkt en met elkaar uitzingt en belijdt, dat heeft kracht. Het zijn allemaal geloofsbelijdenis, maar wel op een leuke beat. Je ziet mensen veranderen door de aanwezigheid van God en de kracht die zit in het woord van God."

Reyer werd via zijn site benaderd voor het optreden in Litouwen. Naast het optreden deed Reyer een Q&A-sessie waar hele goede vragen werden gesteld. "YouTube en Spotify reiken heel ver. Ze kenden mijn muziek en veel mensen wilden op de foto. Een surreal experience."

Het hele gesprek met Reyer kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Facebookpagina Reyer

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > december