Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Hananjah en haar man emigreren naar Zweden

hananjahwoensdag 06 december 2017 07:55

Moet je een roeping hebben om te emigreren of is het gewoon leuk om te gaan? Voor Hananjah Heining en haar man een belangrijke vraag. "We hadden nooit het idee dat we als zendelingen moesten gaan, maar elke keer kwam Zweden toch weer terug. Dit jaar begon het idee weer te leven", vertelt Hananjah woensdag op Groot Nieuws Radio. Ze kwam in contact met mensen in de Hillsong-kerk, waar ze een baan kreeg op een kleuterschool.

"Het is bizar, het loopt zo voorspoedig en bijzonder. Dit is de plek die God voor ons heeft", vertelt Hananjah Heining in De Nieuwe Morgen. De wens om te emigreren naar Zweden begon in de jeugd van haar man. "Hij ging vaak naar Scandinavië op vakantie. En hij had altijd wel wat met Zweden. Dus toen ik hem ontmoette, vertelde hij daarover. Ik was er nog nooit geweest, dus onze huwelijksreis ging naar Denemarken, want Stockholm was toch net iets duurder. Een jaar daarna zaten we alsnog in Zweden, sindsdien gaan we daar elk jaar daar naar toe."

Opwekking

Dat Hananjah en haar man nu naar Zweden gaan, ervaren ze niet direct als een roeping, maar toch iets wat op hun hart is gelegd. "Er is een tijd geweest er een opwekking gaande was in Zweden, dat er mensen de wereld ingestuurd werden om ergens anders aan kerkplanting te doen. Wat je de laatste drie jaar ziet, is dat de kerk in Zweden begint te groeien. En dan met name kerken als Hillsong gaan in Scandinavië meer groeien." Hananjah gaat werken bij Hillsong op een kleuterschool.

Een lastig punt bij de emigratie is nog de huisvesting. "We moeten ons huis nog verkopen, om kiet weg te kunnen gaan. Dat is wel een beetje 'Ik Vertrekkig'. Wanneer we ons huis hebben verkocht, kunnen we in Zweden naar een huurhuis zoeken."

Het hele gesprek met Hananjah Heining kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: YouTube-kanaal Hananjah Heining

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > december