Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Gerald Troost Maak Een Verschil
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Gerald Troost Maak Een Verschil
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Gerald Troost Maak Een Verschil
Luister

Voorbereiden op Kerst met een adventsretraite

nikolaassintobinmaandag 04 december 2017 16:55

Dit weekend is de adventstijd begonnen, een tijd van voorbereiding op het kerstfeest. Die kun je heel concreet invullen met bijvoorbeeld een adventsretraite van de Jezuïeten. Nikolaas Sintobin legt op Groot Nieuws Radio uit wat deze retraite inhoudt. "Elke dag krijg je enkele Bijbelverzen, maar ook enkele vragen daarbij, om te gaan bidden met die Bijbelteksten, om die werkelijk binnen te laten in je persoonlijk leven en te zien hoe het Woord van God tot jou spreekt."

Het thema van de adventsretraite is dit jaar 'Uit God Geboren'. Sintobin: "Het is gekozen omdat het verwijst naar het verlangen van God om in onze innerlijkheid, in onze intimiteit binnen te komen. En het is ons verlangen om werkelijk kind, zoon of dochter, van God te kunnen zijn. Dat is de rode draad door alle meditaties die worden aangeboden."

Persoonlijke ontmoeting

De adventsretraite werkt volgens de Ignatiaanse spiritualiteit. "Die nodigt je uit om heel je leven voor God te brengen", legt Sintobin uit. "Het is een heel Bijbelse retraite. Je krijgt elke dag een aantal Bijbelverzen. De bedoeling is om te gaan bidden met die Bijbeltekst. We proberen ook, en dat klinkt misschien vreemd, om door het bidden met de Bijbel een rechtstreekse Godservaring, een heel persoonlijke ontmoeting tussen Schepper en schsepsel, mogelijk te maken."

Twee minuten

Je kunt je aanmelden voor de adventsretraite op ignatiaansbidden.org. Als je meedoet, ontvang je elke dag een gebedsmail in je mailbox. "Je kunt er heel eenvoudig mee aan de slag. De één bidt 2 minuten, tijdens het wachten op de trein, de ander gaat er een uur mee aan de slag. Het is vrijheid blijheid in deze retraite", aldus Sintobin.

Het hele gesprek met Nikolaas Sintobin kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Facebookpagina Nikolaas Sintobin

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > december