Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Phil Keaggy Morning Light
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Phil Keaggy Morning Light
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Phil Keaggy Morning Light
Luister

Erkenning hoofdstad Jeruzalem "moedige stap"

jerusalemwoensdag 06 december 2017 17:30

Jeruzalem is de bakermat van het jodendom en het christendom, maar ook een heilige stad voor de islam. Zeventig jaar geleden werd de stad veroverd door Israël, maar erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël is altijd een gevoelig thema gebleven. Woensdagavond maakten de Verenigde Staten "een moedige stap" door Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël, vindt voorganger Henk Dik.

"Het heeft heel wat losgemaakt en veel Arabische landen hebben al hun grote ergernissen erover geuit", zegt Henk Dik woensdag in De Dag Van Vandaag. "Het is niet helemaal te overzien, maar het zal heel wat gevolgen gaan hebben. Het is natuurlijk positief voor het Joodse volk en de staat Israël, maar de omringende landen zullen er zeker niet blij mee zijn. Het is een belangrijke stap dat Amerika dit nu doet en erkent dat Jeruzalem toch de eeuwige hoofdstad is, zoals dat ook beleden wordt door de Joodse mensen. (...) Het zal echter wel een hoop vervelende effecten hebben, daar ben ik wel bang voor."

"Israël is door de hele geschiedenis, zeker in de afgelopen honderd jaar, door veel staten in de steek gelaten, op een aantal trouwe staten na", vertelt Henk Dik. "Nederland was in het verleden ook behoorlijk trouw tegenover Israël. Door alle gebeurtenissen en omstandigheden is er veel afstand van genomen. Veel mensen spreken zich niet uit om achter Israël te gaan staan. Ik ben benieuwd welke landen het voorbeeld van Amerika gaan volgen."

Het hele gesprek met Henk Dik kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: FreeImages.com

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > december