Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Opwekking Band 764 Zegekroon
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Opwekking Band 764 Zegekroon
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Opwekking Band 764 Zegekroon
Luister

Drie goede gesprekken van week 49

weekoverzicht_2017_snowyvrijdag 08 december 2017 17:00

Het weekend is begonnen, tijd om de krant te lezen en een paar radiomomenten van afgelopen week terug te luisteren. We geven je - zoals elk weekend - drie tips die de moeite waard zijn om te beluisteren. Deze week kiezen we voor de reportages vanaf de Africa Mercy, het gesprek met Marien en een update over Jemen. Klik en luister, fijn weekend!

1. Eunice op de Africa Mercy

In september bracht verslaggever Eunice Nahuis een bezoek aan het ziekenhuisschip de Africa Mercy. Ze zag hoe Mercy Ships hoop brengt in Kameroen door medische hulp te brengen aan mensen die normaal geen toegang hebben tot gezondheidszorg. Verder maakte ze een reportage over het leven aan boord van het schip en nam ze een kijkje in de machinekamer van de Africa Mercy.

Alle reportages kun je terugluisteren op grootnieuwsradio.nl/mercyships.

2. Marien in Bij Jorieke

De verrassing was groot toen Marien Korterink de verrassingsgast in Bij Jorieke bleek te zijn. Marien hoor je elke middag vanaf 16:00 op Groot Nieuws Radio met De Dag Van Vandaag. In Bij Jorieke vertelde Marien over zijn geestelijke leerweg, hoe zijn geloof veranderde van religie naar geloven vanuit vrijheid. "Heel vaak gaat het over de regel, terwijl er een veel diepere laag achter zit."

Aanrader om dit weekend dit gesprek terug te luisteren.

3. Politieke oplossing nodig in Jemen

Er is veel behoefte aan brandstof, voedsel en medicijnen in Jemen. Dat zegt Corine Verdoold, landendirecteur van ZOA in Jemen. "Mensen gaan dood omdat ze geen toegang hebben tot gezondheidszorg. Er is ruim drie weken niks binnengekomen in het land. Dat is fataal in een arm land als Jemen", aldus Verdoold. De humanitaire situatie in Jemen verslechterde de laatste tijd vanwege een ingestelde grensblokkade.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > december