Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Keith & Kristyn Getty met Buddy Greene What Sacred Fountain (Live From Sing!)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Keith & Kristyn Getty met Buddy Greene What Sacred Fountain (Live From Sing!)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Keith & Kristyn Getty met Buddy Greene What Sacred Fountain (Live From Sing!)
Luister

Wie is voor jou de persoon van het jaar?

persoonvrijdag 08 december 2017 07:55

Elk jaar houdt het weekblad Time een verkiezing voor de Persoon van het Jaar. Vorig jaar was de Amerikaanse president Donald Trump de winnaar, dit jaar gaat de prijs naarde #MeToo-beweging, de mannen en vrouwen die onder deze hashtag hun verhalen deelden over seksuele intimidatie en geweld.

Vrijdag vragen we aan jou: wie is volgens jou de Persoon van het Jaar? Die vraag stelden we ook aan drie bekende christelijke Nederlanders: Gert-Jan Segers (ChristenUnie-leider), internetdominee Janneke Nijboer en Esmé Wiegman, directeur van de Nederlandse Patiëntenvereniging.

Gert-Jan Segers nomineert Ahok, de oud-gouverneur van Jakarta. Deze christenpoliticus werd veroordeeld tot twee jaar cel, maar besloot om niet in beroep te gaan om verdere polarisatie tussen christenen en moslims te voeden.

Janneke Nijboer volgt de keuze van het weekblad Time. Nijboer nomineert Alyssa Milano, die de hashtag #MeToo startte, waardoor ze een beweging op gang bracht waarin vrouwen en mannen zich uitspraken over seksueel misbruik en geweld.

Esmé Wiegman nomineert haar eigen tante Floor die afgelopen jaar is overleden. Ze had een bijzondere band met haar. "Het is heel bijzonder om te zien hoe ze langzaam maar zeker het leven kon loslaten en zichzelf kon toevertrouwen aan de zorg van haar hemelse Vader."

Alle motivaties kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Pexels

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > december