Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Elise Mannah Op U Alleen, Mijn Licht, Mijn Kracht
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Elise Mannah Op U Alleen, Mijn Licht, Mijn Kracht
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Elise Mannah Op U Alleen, Mijn Licht, Mijn Kracht
Luister

Bert Noteboom verwacht terugkomst Messias

bertnoteboomzaterdag 09 december 2017 19:55

"Als Jezus geboren wordt, breekt Gods liefde door... en toch laten we hem buiten staan!" Aan het woord is evangelist Bert Noteboom, tevens dirigent van Jongerenkoor Jigdaljahu. Aanleiding van het gesprek in 't Heerlijk Loflied is het nieuwe kerstalbum van het koor – 'Jezus, Vredekoning' en het concert op 16 december a.s. in Schiedam. "Ik heb eigenlijk meer met advent dan met Kerst", verklapt hij.

"Het verlangen naar Jezus tijdens advent zit voor mij in een hele andere gevoelslaag. De feestelijkheid van de geboorte wordt zo zoet en zalvend gemaakt, dat past niet goed bij me."

"Het Licht breekt door, Jezus komt naar onze aarde en we lopen aan Hem voorbij. We brengen het allemaal wel zoet, die geboorte, maar toch hebben we geen plaats voor Hem. We hebben er wel naar verlangd dat God zou komen, we hebben erom gesmeekt, dat is dat verlangen van advent, maar dat moment dat Hij komt, moet ook niet te zoet zijn, want dat was het niet. Dat is ook een boodschap die ik op ‘Jezus, Vredekoning’ heb willen verwerken. Ik verwacht niet zozeer een kindje, maar véél meer een Messias die terugkomen zal."

Het gesprek met Bert Noteboom kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

In de rubriek ‘De Muziekstandaard’ besprak Martin Mans het lied 'Tears In Heaven', dat door Eric Clapton geschreven werd na het overlijden van zijn zoontje. De zoon van Martin maakte er een koorarrangement van voor Vocal Group Voice. "Vooral tegen het einde, als de tekst 'There are no more tears in heaven' gezongen wordt, dan komt die boodschap die wij ermee willen meegeven, zeker aan."

Het gesprek met Martin Mans kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Facebookpagina Bert Noteboom

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > december