Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band 802 Hier Is Mijn Hart, Heer
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band 802 Hier Is Mijn Hart, Heer
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Opwekking Band 802 Hier Is Mijn Hart, Heer
Luister

Bezoekersrecord voor Corrie ten Boomhuis

corrietenboomwoensdag 13 december 2017 09:29

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood Corrie ten Boom onderdak aan Joodse vluchtelingen. Maar in 1944 werd ze verraden en opgepakt. Ze overleefde het concentratiekamp, en na de oorlog werd ze met haar evangelisatie-en zendingswerk wereldberoemd. In Haarlem staat het Corrie ten Boomhuis waar haar verhaal verteld wordt. Ze verwachten dit jaar een record aantal bezoekers.

Frits Nieuwstraten is de voorzitter van het Corrie ten Boomhuis. Hij is zelf opgegroeid in een gezin waarin de boeken van Corrie gelezen werden. Volgens Nieuwstraten is de boodschap die Corrie toen bracht nog steeds van groot belang. "Ze bracht de boodschap van vergeving. En dat is ook in deze tijd nog steeds zo belangrijk." 

Evangelie

"Het is fantastisch dat we jaarlijks zoveel mensen mogen verwelkomen in het huis. In het huis hebben veel Joden ondergedoken gezeten. Na de Tweede Wereldoorlog kwam Corrie terug naar Haarlem waar ze haar huis opende voor mensen die hulp nodig hadden en die terug kwamen uit de concentratiekampen. Maar als vrij snel voelde ze zich niet meer thuis in Nederland en ging ook buiten de landsgrenzen het evangelie brengen." 

Gods kracht

"Volgens mij is de kracht van Corrie ten Boom dat ze op een eenvoudige manier het evangelie bracht bij de mensen. Als je haar boeken leest is er maar één weg tot God en dat is via Jezus Christus. Haar liefde voor het Joodse volk is groot, en ook dat predikte Corrie altijd. Vergeving is de rode draad in haar boeken en ook zelf heeft ze hier mee geworsteld. Zo kwam ze een bewaker uit het concentratiekamp tegen die haar slecht behandeld heeft. Corrie worstelt en vindt het moeilijk om deze man te vergeven. Maar ze voelt Gods kracht in haar en kan dan met overtuiging zeggen: ik vergeef u." 

Doorgeven

Het verhaal van Corrie ten Boom moet volgens Nieuwstraten aan elke generatie verteld worden. "De boodschap is tijdloos, en wie moeten die blijven doorgeven. Totdat de Heer weer komt." 

Het hele gesprek met Frits Nieuwstraten kun je hier terugluisteren: 

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Bron foto: Facebookpagina Corrie ten Boomhuis

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > december