Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Plumb Sleepwalking
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Plumb Sleepwalking
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Plumb Sleepwalking
Luister

Drie goede gesprekken van week 50

weekoverzicht_2017_snowyvrijdag 15 december 2017 17:00

Het laatste weekoverzicht van 2017, met deze week onder aandacht voor de Rohinya-vluchtelingen die op de vlucht slaan voor extreem geweld. Daarnaast spraken we over de vraag: kun je als christen kijken naar films vol geweld? En deze week vierden we Kerst in Bij Jorieke. Een bijzondere uitzending om terug te luisteren dit weekend.

1. Kerst in Bij Jorieke

Een kerstverhaal, live kerstmuziek van Joke Buis, een gezellig samenzijn met luisteraars van Groot Nieuws Radio en ook nog een dik pak sneeuw buiten bij de studio. Het zijn prima ingrediënten voor de jaarlijkse kerstuitzending van Bij Jorieke! De vraag die dinsdagochtend centraal stond: heb jij afgelopen jaar ervaren dat God naar je toegekomen is?

Luister de uitzending van Bij Jorieke

2. Rohingya op de vlucht

Een ongekend grote ramp voltrekt zich voor de Rohinya-vluchtelingen. Ze slaan op de vlucht voor extreem geweld in Myanmar. Donderdag werd bekend dat er tot nu toe 67-duizend mensen vermoord zijn, waaronder veel kinderen. Een vluchteling vertelde aan Operatie Mobilisatie (OM) dat hij zag hoe een moeder te uitgeput was om haar kleine kinderen nog verder te dragen. Ze heeft de kinderen achtergelaten in het bos en is alleen verdergelopen. Zendingsorganisatie OM is ter plekke in Bangladesh waar duizenden Rohingya naar toe gevlucht zijn.

Luister het gesprek met Marcus Spronk

3. Films met geweld

Kijk je naar series of films waar moord of doodslag in voorkomt? Gaat dat niet in tegen het gebod van God om geen mensen te vermoorden? Filmexpert Paul van der Niet legt voor zichzelf een heldere grens. "Je kunt er naar kijken, mits het niet gaat om het verheerlijken van geweld", vertelt Paul donderdag in op Groot Nieuws Radio.

Luister het gesprek met Paul van der Niet

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > december