Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Christine Denté Angels
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Christine Denté Angels
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Christine Denté Angels
Luister

Bert Moll: Prachtig hoe vier koren als één kunnen klinken

bertmollzaterdag 16 december 2017 19:55

"Dit Kerstconcert is inderdaad wel een beetje het vervolg op het jubileumconcert van twee maanden geleden", vertelt Bert Moll, die dit jaar viert dat hij 40 jaar dirigent is. Daarom is ook Deo Juvante uit Huizen dit jaar te gast bij het Kerst Mannen Koor Concert in Tivoli Vredenburg. "Normaal doen we dat alleen met mijn mannenkoren, maar dit jaar maken we een uitzondering." In 't Heerlijk Loflied vertelt de dirigent over de 'klus' om vier koren samen te voegen tot één sound.

"Eigenlijk valt het wel mee. De liederen die je gezamenlijk doet, benader je op oefenavonden bij de verschillende koren natuurlijk op dezelfde manier. En ik vind het fantastisch om te horen dat als het sámenkomt, het ook écht klinkt als één koor. Op de dag zelf is het een kwestie van opbouwen. Je begint ’s middags met het orkest, daarna komt het eerste koor erbij, waarmee je vast wat 'sound maakt', dan komt een uur later het tweede koor erbij, daarna het derde en zo bouwt het op. En om 7 uur moet het klaar zijn, want dan gaat de deur open."

Het gesprek met Bert Moll kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

In de rubriek 'De Muziekstandaard' liet panfluitiste Noortje van Middelkoop ons kennis maken met a capella close harmony zang van The Haven Singers. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > december