Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Tori Harper The Greatest Love (Once In Royal David's City)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Tori Harper The Greatest Love (Once In Royal David's City)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Tori Harper The Greatest Love (Once In Royal David's City)
Luister

Deze artiesten gaan ons (mogelijk) verrassen in 2018

helenamariawoensdag 20 december 2017 07:55

Een nieuw muzikaal jaar ligt voor ons. Wat kunnen we verwachten van gevestigde, maar ook van nieuwe artiesten? Hans van Vuuren, presentator bij Groot Nieuws Radio, kijkt alvast vooruit naar 2018. Hij verwacht veel van Helena Maria, een zangeres die bezig is met haar debuutalbum. Ze schreef onder andere het 'Levenslied', dat gezongen wordt door Rebecca Steenbergen en Janine Beens.

"Het is een soort Larissa-achtig verhaal. Durf ik het wel? Durf ik wel mezelf te presenteren met mijn eigen liedjes? Ze heeft mooie liederen gemaakt, ze heeft een geslaagde crowdfunding. Het geld is bij elkaar, nu moet het nog opgenomen worden", vertelt Hans in De Nieuwe Morgen over Helena Maria.

Hans let in het nieuwe jaar ook op Marcel en Lydia Zimmer. In 2017 kwamen ze met de mededeling dat ze toch geen nieuwe plaat gingen opnemen. "Ik ben heel benieuwd of Marcel en Lydia toch eventueel met iets gaan komen. Ik kan me niet voorstellen dat er niet iets komt. Ik heb er geen weet van, maar ik grijp graag over een paar maanden nog terug op deze uitspraak."

Verder noemt Hans een nieuw album van Kees Kraayenoord & Mozaiek0318. "De geruchten gaan dat ze met iets bezig zijn. Dat is niet zeker, maar laten we het afwachten. Logischerwijs zou het wel weer een keer mogen." Ook moeten we Kinga Bán niet uitsluiten. "Die vrouw blijft zingen tot het eind. Zeker nu Sela voorbij is, heeft ze misschien tijd voor andere dingen."

LEV

Hoewel Joke Buis, Matthijn Buwalda en Reni & Elisa met een album kwamen, was 2017 geen jaar met veel grote releases. Toch geeft Hans van Vuuren complimenten aan de band LEV, die 'Tussen vrees en veiligheid' uitbracht. "LEV heeft het ontzettend goed gedaan, ze hebben een mooie plaat gemaakt die dicht bij hun geloofsbeleving zit. Dat is de kracht van een goede worshipplaat, dat je 'm ook gelooft. Dat is bij hen heel erg het geval. Bij het moment van presentatie leggen ze uit waarom een lied geschreven is. Ze worden met de plaat beter in presentatie, ze zingen steeds beter en de band wordt steeds hechter. Elk jaar maken ze weer stappen."

Het hele gesprek met Hans van Vuuren kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Facebookpagina Helena Maria Muziek

« Terug

Deel via