Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Top 1008: 'Ik zal er zijn' voor vierde keer op 1

selasqzaterdag 30 december 2017 18:54

Voor het vierde jaar op rij staat 'Ik Zal Er Zijn' van Sela op nummer 1 in de Top 1008. Op dit lied is het meest gestemd door de luisteraars van Groot Nieuws Radio. Op nummer 2 staat het een lied van Kinga Bán, die deze maand afscheid nam als zangeres van Sela. Haar lied 'In Goede Handen' stijgt dit jaar van nummer 3 naar nummer 2. Op nummer 3 staat dit jaar 'Nog Eén Rivier' van Matthijn Buwalda.

Het is de zevende keer dat Groot Nieuws Radio de Top 1008 uitzendt. Elk jaar mogen luisteraars opnieuw suggesties aandragen voor een plek in de lijst. De Top 1008 wordt traditiegetrouw uitgezonden in de laatste weken van december.

In Goede Handen

Kinga Bán reageert emotioneel bij de bekendmaking dat 'In Goede Handen' op nummer 2 van de Top 1008 staat. "Ik had niet durven hopen dat die in de top 3 zou staan, geweldig", vertelt ze op Groot Nieuws Radio. "'Ik Zal Er Zijn' en 'In Goede Handen' zijn allebei liedjes die veel met mezelf te maken, met mijn verhaal en hoe ik God zie. Beide liedjes zijn allebei heel belangrijk voor me."

"Ik ben nu vijf jaar ongeneeslijk ziek, ik heb borstkanker", zegt Kinga. "Ik heb een CD gemaakt voor mijn familie, vrienden en luisteraars. Daar wilde ik ook een liedje op voor mijn kinderen. Dat mocht heftig zijn, maar ik wil ze ook iets hoopvols aan ze meegeven. Dat ik het vertrouwen heb in God dat als ik er niet meer ben, dat Hij voor ze zorgt, dat ze in goede handen zijn." Kinga schreef het lied samen met Matthijn Buwalda en Henk Pool.

Houd Vol

In de top 10 van de lijst is nog een opvallende verschuiving te zien. Het lied 'Houd Vol' van Kees Kraayenoord & Mozaiek0318 stond vorig jaar op nummer 977, dit jaar bepaalden luisteraars dat dit lied op nummer 7 moest komen. 'Houd Vol' werd in het afgelopen jaar ook toegevoegd aan de bundel van Stichting Opwekking. De hele lijst is hier te bekijken.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > december