Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Pat Barrett & Cory Asbury Build My Life
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Pat Barrett & Cory Asbury Build My Life
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Pat Barrett & Cory Asbury Build My Life
Luister

Nieuw lied Sela: "Leven stopt niet bij de dood"

selagodvanlevensqdonderdag 04 januari 2018 08:30

'God van Leven' is de titel van het nieuwe album van Sela dat deze maand wordt uitgebracht. Frans Korpershoek, zanger van de band, vertelde donderdag op Groot Nieuws Radio over de titeltrack. "In dit lied wordt in de coupletten omschreven dat het leven niet stopt bij de dood. De dood is niet meer. Dat is een best relevant thema als we kijken naar Kinga, dat haar ziekte zichtbaarder is geworden."

"Voor ons allemaal komt er een tijd dat we sterven. Maar de dood is niet meer, dat is een station verder. We gaan het eeuwige leven in, dat is waar het lied over gaat. Het klinkt best heftig en misschien melancholisch, maar er zit zo'n mooie boodschap van hoop, troost en zekerheid in. Het leven op aarde is een mooi deel, maar het leven dat daarna komt, is veel rijker en groter. Dat ga je horen in het lied."

Het hele gesprek met Frans Korpershoek en het lied 'God van Leven' kun je hier terugluisteren.

Op het nieuwe album van Sela staan zestien nieuwe liederen voor de kerk. "Het album is kenmerkend voor Sela, maar toch weer vernieuwend", verzekert Frans. "We zoeken energieke liedjes, maar dat vinden we moeilijker dan de kleine, verstilde liederen die veel troost bieden. Ik denk dat het op dit album heel erg gelukt is, het is heel divers. Het mooiste vind ik zelf dat op dit album Gods omvangrijke karakter naar voren komt. Troost, liefde en zachtheid, maar tegelijkertijd ook Zijn kracht, macht en glorie. En dat in heel veel verschillende liedjes over leven, vrede, kracht en zekerheid."

Energie

In de studio maakte Sela bijzondere momenten mee. "Kinga heeft dagen dat ze veel energie heeft, maar ook dagen met minder energie. Als ze de energie heeft, dan gáát ze gewoon. Dan doe ik een stapje opzij en doe ik later mijn partijen wel. Op een middag lag Kinga te slapen, ik was bezig met een lied en ik maakte haar wakker om te zeggen dat het haar beurt was. Ze wilde heel graag dat lied opnemen op die dag. Kinga stapt slaperig de studio in, ze begint te zingen en van begin tot eind zingt ze het met zoveel passie, gevoel en emotie. Dat kun je terughoren in het lied. Dat zijn bijzondere momenten, dat het kan en dat ze de kracht daarvoor heeft."

Samenwerking

De bandleden van Sela zijn vaker samen in groepjes gaan schrijven aan tekst en muziek, vertelt Frans. "In Sela-liederen zie je vaak dat de muziek van Adrian Roest is en de tekst van Hans Maat. Nu zul je vaker zien dat de muziek is van Peter, Adrian en James bijvoorbeeld, en de tekst van Hans, James en Adrian. Het wordt meer gecombineerd. Dat is onze kracht geworden bij dit album dat we meer zijn gaan ontdekken: dit is wie we zijn."

Beeld: Facebookpagina Sela

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari