Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Needtobreathe met Drew & Ellie Holcomb Stones Under Rushing Water (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Needtobreathe met Drew & Ellie Holcomb Stones Under Rushing Water (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Needtobreathe met Drew & Ellie Holcomb Stones Under Rushing Water (Acoustic)
Luister

Wat is jouw hoop voor het nieuwe jaar?

fireworksforest_pexelsmaandag 08 januari 2018 07:55

Op de dag dat veel mensen weer naar hun werk gaan of de studie weer oppakken, vragen we aan jou: wat is jouw hoop voor het nieuwe jaar? We vroegen het aan drie bekende christelijke Nederlanders: CDA-Tweede Kamerlid René Peters, voorganger en aanbiddingsleider Kees Kraayenoord, PKN-scriba René de Reuver en EVA-hoofdredacteur Minella van Bergeijk. Dit waren hun antwoorden.

Luisteren

Tweede Kamerlid René Peters (CDA) hoopt op een jaar waarin we niet alleen spreken, maar ook luisteren. "Mijn hoop voor 2018 is dat we niet alleen grote woorden gebruiken, niet alleen heel veel zeggen en zenden, maar dat we ook heel goed naar elkaar luisteren. Ik denk dat we dat met z'n allen nodig hebben."

Werkelijk hoop

De Veenendaalse kerk Mozaiek0318 organiseerde met Kerst meerdere diensten met het thema 'Nu is er hoop'. Voorganger Kees Kraayenoord hoopt dat de kerk in Nederland, de kerk van Jezus Christus, ook echt hoop voor de wereld wordt. "Nu is de kerk vaak een plek waar je naar toe gaat op zondag. Maar ik heb een koppig geloof dat Jezus bedoeld heeft dat we werkelijk de hoop van de wereld zijn, een plek waar mensen God vinden, waar ze familie vinden, waar je vergeving vindt en waar je aandacht vindt. Ik zou het fantastisch vinden als de kerk zo weer groeit, als hoop voor de wereld."

Hoop en inspiratie

René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, hoopt dat veel lokale gemeenten vindplaatsen van hoop en inspiratie mogen zijn. "Dat het plekken zijn waar mensen gezien worden, waar ze zich thuis weten, waar ze zich geliefd vinden door God en door mensen, waar ze weer hoop vinden en beseffen: ik tel mee. En waar hun geloof gaat groeien. Veel van dat soort inspirerende plekken, dat hoop ik van harte voor 2018 voor ons land."

Hoogvliegers

"Mijn hoop voor 2018 is dat mensen een hoogvlieger worden in plaats van een laagvlieger", zegt Minella van Bergeijk, hoofdredacteur van het EO-vrouwenmagazine EVA. "Dat wil zeggen dat we ons uitstrekken naar verhalen van hoop en verhalen van dromen die onszelf, de mensen om ons heen en onze samenleving kunnen veranderen."

Alle fragmenten kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari