Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Hier Bij Ons
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Hier Bij Ons
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Hier Bij Ons
Luister

Reyer schrijft nieuw lied over genezing

reyersqmaandag 08 januari 2018 14:55

Op 24 februari neemt Reyer zijn nieuwe live album op in de Basiliek in Veenendaal. In aanloop daar naar toe laat hij in Backstage elke maand twee nieuwe liederen horen waar hij aan gewerkt heeft. Maandag liet hij het lied 'Genezer' horen. "Specifiek over het thema genezing zijn er niet heel veel Nederlandstalige nummers die ik kon vinden. Toen ben ik gaan schrijven", vertelt Reyer op Groot Nieuws Radio.

Genezing is volgens Reyer een belangrijk onderwerp dat we niet uit de weg moeten gaan, ook al is er veel disccusie over. "De ene zegt dat de wonderen van toen niet meer gebeuren vandaag de dag. De ander zegt dat we geloof moeten hebben. In ieder geval wil ik God eren over wat Hij in zijn woord zegt hierover. Dat Hij de geneesheer is. Natuurlijk, de medische zorg hier is superbelangrijk, daar ben ik helemaal voor. Alleen ik geloof dat we mogen staan in het woord van God en dat we mogen aannemen wat Hij zegt. Ik denk dat het goed is dat er een lied over is."

Het hele gesprek met Reyer kun je hier terugluisteren.

Tijdens het schrijven kregen de coupletten al snel een proclamerend karakter. "Daar hou ik van, gewoon echt de waarheid zingen", aldus Reyer. Het refrein was iets moeilijker. "Het is bedrieglijk moeilijk om precies de goede woorden te vinden. Want hoe minder woorden je in een refrein gebruikt, hoe meer kracht ze moeten hebben."

Luister hier het hele lied 'Genezer':

Beeld: Facebookpagina Reyer

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari